ΗΠΑ: Οι μεγιστάνες αδερφοί Κοχ ξεκινούν εκστρατεία «αντι-Χίλαρι» με 1,4 εκατ. δολάρια την ημέρα!

ΗΠΑ: Οι μεγιστάνες αδερφοί Κοχ ξεκινούν εκστρατεία «αντι-Χίλαρι» με 1,4 εκατ. δολάρια την ημέρα!

Δίνουν «γη και ύδωρ», για να μην γίνει πρόεδρος η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι μεγιστάνες αδερφοί Κοχ ξεκινούν εκστρατεία «αντι-Χίλαρι» με 1,4 εκατ. δολάρια την ημέρα!
"Εκστρατεία αντι- Χίλαρι", ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ξεκινούν οι δισεκατομμυριούχοι αδερφοί Κοχ, προκειμένου να φρενάρουν το δρόμο της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, προς το Λευκό Οίκο.

Τα αδέρφια Ντέιβιντ και Τσαρλς Κοχ από το Κάνσας, μεγιστάνες του πετρελαίου με ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα, βάζουν γερά το χέρι στην τσέπη, για να εμποδίσουν τη Χίλαρι να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αν και η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της για το αν θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με το Δημοκρατικό Κόμμα το 2016, τα δύο αδέρφια σηκώνουν από τώρα τα μανίκια.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, θα δαπανήσουν συνολικά το ποσό των 889 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βάλουν... τρικλοποδιά στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Καθημερινά, και έως το 2016, μέχρι δηλαδή να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τα δύο αδέρφια και οι σύμμαχοί τους θα δαπανούν το ποσό των 1,4 εκατ. δολαρίων, συντονίζοντας την «εκστρατεία αντι-Χίλαρι».
Κλείσιμο

Εξάλλου, σε κάθε εκλογική διαδικασία, οι αδερφοί Κοχ στηρίζουν υποψηφίους κυρίως της ακροδεξιάς ρεπουμπλικανικής πτέρυγας του "Tea Party". Τα τελευταία χρόνια, οι δύο γηραιοί Αμερικανοί βρίσκονται πίσω από κάθε μεγάλη «αντιδραστική» κίνηση στις ΗΠΑ.

Πολέμησαν, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στον τομέα της υγείας- το επονομαζόμενο Obamacare και "παρέλυσαν" το αμερικανικό Δημόσιο, οδηγώντας τις ΗΠΑ στο χείλος της χρεοκοπίας (το φθινόπωρο του 2013).

Οι Κοχ ξεχωρίζουν ως οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του "Tea Party", και ταυτόχρονα ως οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ομπάμα, τον οποίο έχουν μάλιστα αποκηρύξει ως «σκληροπυρηνικό και ριζοσπαστικό σοσιαλιστή».

Μόνο στις προεδρικές εκλογές του 2012 υπολογίζεται πως «έριξαν» γύρω στα 400 εκατομμύρια  δολάρια, με την "ατζέντα" τους να ορίζει φυσικά και την ατζέντα των πολιτικών που υποστηρίζουν.

Τώρα, βέβαια, με τη Χίλαρι αναγκάζονται να βάλουν πιο γερά το χέρι στην τσέπη, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφές προβάδισμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ έναντι του ισχυρότερου αντιπάλου της, του Ρεπουμπλικάνου Τζεμπ Μπους. 

Εχθροί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εχθροί του κατώτατου μισθού, εχθροί του κράτους πρόνοιας, εχθροί του κρατικού παρεμβατισμού, εχθροί του συνδικαλισμού και ταυτόχρονα φίλοι των όπλων και της γενικότερης απορρύθμισης.

Οι αδελφοί Κοχ, γνωστοί και ως «εκφραστές του καπιταλισμού της Άγριας Δύσης», που έχουν υπονομεύσει όσο κανείς άλλος τη διακυβέρνηση Ομπάμα, κηρύσσουν τώρα τον πόλεμο στη Χίλαρι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης