Τουρκία: Παραιτήθηκε πρύτανης πανεπιστημίου μετά από tweet που ανέβασε για τους 16 πολεμιστές του Ερντογάν!

Τουρκία: Παραιτήθηκε πρύτανης πανεπιστημίου μετά από tweet που ανέβασε για τους 16 πολεμιστές του Ερντογάν!

Ο πρύτανης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της πόλης Pamukkale στη γειτονική χώρα πλήρωσε ακριβά ένα αστείο tweet που ανέβασε σχετικό με τους 16 πολεμιστές - φρουρούς, που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα δίπλα στον πρόεδρο Ερντογάν

Τουρκία: Παραιτήθηκε πρύτανης πανεπιστημίου μετά από tweet που ανέβασε για τους 16 πολεμιστές του Ερντογάν!
Ο Χασάν Χερκέν, πρύτανης της ιατρικής σχολής στο πανεπιστήμιο της πόλης Pamukkale, στη δυτική Τουρκία, ανέβασε ένα tweet θέλοντας να αστειευτεί με τους 16 πολεμιστές που συνοδεύουν σε επίσημες εκδηλώσεις τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όμως, ο πρύτανης φαίνεται ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τους οπαδούς του Ερντογάν. Λίγο μετά το tweet που ανέβασε στο οποίο ανέφερε: «Ποιο τουρκικό πριγκιπάτο είναι αυτό που φοράει μπουρνούζι;», αφού ένας από τους πολεμιστές φορά πράγματι στολή που θυμίζει μπουρνούζι, πολλοί χρήστες, όχι μόνο τον επέκριναν, αλλά, όπως ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN της Τουρκίας, δέχθηκε απειλές για την ζωή του και για την οικογένειά του.

Κλείσιμο


Έτσι, ο πρύτανης, που λίγο αργότερα διέγραψε το επίμαχο tweet, παραιτήθηκε από την θέση του και σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει τα ήθη και την ιστορία της χώρας του, ούτε τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Τουρκία. Ο ίδιος τόνισε ότι η ιατρική σχολή έχει πετύχει πολλές καινοτομίες μέχρι σήμερα και δεν επιθυμεί να γίνει στόχος εξαιτίας του.

Οι 16 πολεμιστές έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στις 12 Ιανουαρίου, όταν ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε στο πολυτελές «Λευκό Παλάτι» του τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. Στις 15 Ιανουαρίου οι πολεμιστές εμφανίστηκαν ξανά δίπλα στον Ερντογάν κατά την επίσημη υποδοχή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Οι φρουροί του Ερντογάν φορούν τις παραδοσιακές στολές Σελτζούκων, Ογούζων και Οθωμανών πολεμιστών και αποτελούν συμβολικές μορφές για την ιστορία της Τουρκίας και την εξέλιξή της, αλλά έχουν προκαλέσει τον χλευασμό από τουρκικά και διεθνή μέσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης