Σελίδα μίσους στο Facebook κατά των Ιταλίδων απαχθεισών από τζιχαντιστές

Σελίδα μίσους στο Facebook κατά των Ιταλίδων απαχθεισών από τζιχαντιστές

Στο στόχαστρο η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτζούλο που τελούν υπό ομηρία στη Συρία

Σελίδα μίσους στο Facebook κατά των Ιταλίδων απαχθεισών από τζιχαντιστές
Μετά το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο απεικονίζονται η 20χρονη Γκρέτα Ραμέλι και η 21χρονη Βανέσα Μαρτζούλο, ζητώντας τη μεσολάβηση της ιταλικής κυβέρνησης ώστε να αφεθούν ελεύθερες από τους τζιχαντιστές που τους κρατούν υπό ομηρία στη Συρία, σελίδα μίσους στο Facebook αναρτήθηκε εναντίον τους.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα σελίδα που φέρει τον τίτλο «Για τις δύο ακτιβίστριες που έχουν απαχθεί δε μας καίγεται καρφί», περιέχει φωτομοντάζ με υβριστικό ή χλευαστικό περιεχόμενο.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι καταγγέλλουν την ασυνείδητη πρωτοβουλία και κατηγορούν τους δημιουργούς της σελίδας καλώντας για την άμεση κατάργησή της. 

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση δε δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για την εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο επισημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε ευαίσθητη φάση. 

Οι δύο νεαρές Ιταλίδες απήχθησαν τον περασμένο Ιούλιο στη Συρία την ώρα που εργάζονταν σε οργάνωση αρωγής και στο βίντεο η μία εκ των δύο δηλώνει: «Είμαστε η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτζούλο. Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους διαμεσολαβητές να μας μεταφέρουν στο σπίτι πριν τα Χριστούγεννα. Κινδυνεύουμε και μπορεί να δολοφονηθούμε. Η κυβέρνηση και οι διαμεσολαβητές είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μας».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης