Ινδία: Δημιουργείται αστυνομία... τουαλέτας!

Ινδία: Δημιουργείται αστυνομία... τουαλέτας!

Εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικές συσκευές θα δημοσιεύουν online τους ελέγχους που θα κάνουν πόρτα-πόρτα

Ινδία: Δημιουργείται αστυνομία... τουαλέτας!
Πόρτα πόρτα εξοπλισμένοι με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα κάνουν ελέγχους τα μέλη της νεοσυσταθείσας ομάδας «επιθεωρητών υγιεινής» στην Ινδία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ντόπιοι θα επιλέγουν περισσότερο τις τουαλέτες αντί για το δρόμο για τις σωματικές τους ανάγκες.

Με τις συσκευές αυτές οι «αστυνομικοί της υγείας» από τον επόμενο μήνα θα ανεβάζουν online τα αποτελέσματα των ελέγχων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι.

Κλείσιμο
«Παλαιότερα ο έλεγχος γινόταν μόνο για την κατασκευή τουαλετών, αλλά τώρα θα ελέγχεται η πραγματική χρήση της τουαλέτας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Από τις αρχές Οκτωβρίου και στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, η κυβέρνηση έχει δωρίσει 500.000 τουαλέτες σε πολίτες της χώρας.

Οι περισσότεροι ωστόσο χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς ως αποθήκες παρά ως τουαλέτες γιατί πιστεύουν ότι η υγιεινή διασφαλίζεται με το να αφοδεύουν όσο πιο μακριά γίνεται από το σπίτι τους. Σύμφωνα με την Unicef περίπου 1 στους 2 Ινδούς (594 εκατομμύρια άνθρωποι) ακολουθούν αυτή τη συνήθεια.

Στόχος του Μόντι, όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του, είναι μέχρι το 2019 κάθε νοικοκυριό να έχει από μια τουαλέτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης