Πόρτα πόρτα εξοπλισμένοι με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα κάνουν ελέγχους τα μέλη της νεοσυσταθείσας ομάδας «επιθεωρητών υγιεινής» στην Ινδία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ντόπιοι θα επιλέγουν περισσότερο τις τουαλέτες αντί για το δρόμο για τις σωματικές τους ανάγκες.
Με τις συσκευές αυτές οι «αστυνομικοί της υγείας» από τον επόμενο μήνα θα ανεβάζουν online τα αποτελέσματα των ελέγχων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι.
«Παλαιότερα ο έλεγχος γινόταν μόνο για την κατασκευή τουαλετών, αλλά τώρα θα ελέγχεται η πραγματική χρήση της τουαλέτας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Από τις αρχές Οκτωβρίου και στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, η κυβέρνηση έχει δωρίσει 500.000 τουαλέτες σε πολίτες της χώρας.
Οι περισσότεροι ωστόσο χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς ως αποθήκες παρά ως τουαλέτες γιατί πιστεύουν ότι η υγιεινή διασφαλίζεται με το να αφοδεύουν όσο πιο μακριά γίνεται από το σπίτι τους. Σύμφωνα με την Unicef περίπου 1 στους 2 Ινδούς (594 εκατομμύρια άνθρωποι) ακολουθούν αυτή τη συνήθεια.
Στόχος του Μόντι, όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του, είναι μέχρι το 2019 κάθε νοικοκυριό να έχει από μια τουαλέτα.
Ολα αυτα στην Ινδία! Σε μια πυρινικη και διαστημική δύναμη! Η 4η χωρα που εστειλε δορυφόρο στον Άρη! Το 50% του λαου της ειναι επιπέδου μπαμπουινου! Αλλα γιατι το βρισκω περίεργο; Εδω στην ελλαδα εχουμε ψηφοφόρους του ΤΣΥΡΙΖΑ! Χωρις να εχουμε στειλει ουτε βίδα στο διάστημα!