Μπρίντιζι: Με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους οι διασωθέντες

Μπρίντιζι: Με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους οι διασωθέντες

Συγγενείς των επιβατών περίμεναν με αγωνία να δουν αν θα κατέβουν από το πλοίο οι δικοί τους άνθρωποι - Για ανάκριση οδηγούνται τα μέλη του πληρώματος - 106 τελικά οι Ελληνες που διασώθηκαν από το San Giorgio του ιταλικού πολεμικού ναυτικού

Μπρίντιζι: Με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους οι διασωθέντες
Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όπου έφτασαν 205 διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic. Μεταξύ αυτών και 106 Έλληνες, συγγενείς των οποίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, περιμένοντας να μάθουν επιτέλους κάτι για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. 

Με την αγωνία στο κόκκινο και δάκρυα στα μάτια δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων επιβατών του πλοίου Norman Atlantic περίμεναν καρτερικά πίσω από τον αστυνομικό κλοιό, να ανοίξει η μπουκαπόρτα του ιταλικού πολεμικού πλοίου San Giorgio, ώστε να αντικρύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κανείς δεν ήξερε ακριβώς ποιοι είναι οι διασωθέντες στο πλοίο κι όλοι κοιτούσαν να βρουν τον δικό τους άνθρωπο. 


 
Συγκλονισμένοι οι Ιταλοί παρακολουθούν τις ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, αφού οικογένειες ενώνονται μετά από μέρες αγωνίας και πόνου.
Κλείσιμο

Δύσκολα μπορεί ανθρώπινος νους να φανταστεί την ανακούφιση και την συγκίνηση των ανθρώπων αυτών που πέρασαν το δικό τους Γολγοθά για τρία σχεδόν εικοσιτετράωρα, μην μπορώντας να βεβαιωθούν για την τύχη των παιδιών, των συζύγων, των γονιών τους. 

Εχοντας τελευταία επικοινωνία μαζί τους το Σάββατο, πριν από το τραγικό δυστύχημα δηλαδή, ταξίδεψαν ως το Μπρίντιζι με την αγωνία τους να κορυφώνεται την ώρα που η πόρτα του πλοίου ανοίγει και οι διασωθέντες κατεβαίνουν...

Αμέσως μόλις κατέβηκαν από το πλοίο όλοι οδηγήθηκαν στους ειδικούς χώρους υποδοχής, ώστε να δεχθούν όποια βοήθεια είναι απαραίτητη, αλλά και να δώσουν κατάθεση στις αρχές. 


Στην ειδική τέντα που έχει στηθεί παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη, ενώ σε όλους παραδίδεται ρουχισμός και μια τσάντα με είδη προσωπικής υγιεινής. 



Τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic που ήταν μεταξύ των διασωθέντων, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον ένας Έλληνας οδηγήθηκαν άμεσα στις κλούβες της ασυνομίας και κατόπίν στο κεντρικό λιμεναρχείο για ανάκριση, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ιταλική δικαιοσύνη. 



Τελικά, μετά την καταμέτρηση των διασωθέντων κατά την αποβίβαση, διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες υπήκοοι που επέβαιναν στο San Giorgio ήταν 106 στον αριθμό, αν και νωρίτερα από το ελληνικό λιμενικό είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο για 130.

Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να αναχωρήσουν άμεσα από την Ιταλία προς την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό ένα ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της Aegean βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι και είναι έτοιμο προς αναχώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει έως τα ξημερώματα της Τετάρτης.































Οι 205 άνθρωποι παρέμειναν για ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα, ταλαιπωρημένοι από την πρωτοφανή περιπέτεια, καθώς αν και διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, εν τούτοις παρέμειναν εν πλω για σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα μετά. 

Παρατεταγμένα ασθενοφόρα στο λιμάνι περιμένουν την αποβίβαση των διασωθέντων




Αν και αισθάνονταν ασφαλείς, δεν είχαν τη δυνατότητα να πλυθούν και να καθαρίσουν την κάπνα, ενώ στο ιταλικό πλοίο τους παρασχέθηκαν μόνο οι στοιχειώδεις ανέσεις. 

Επιπλέον, δεν επιτρεπόταν λόγω πρωτοκόλλου να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, ενώ τους ζητήθηκε, σύμφωνα με καταγγελλίες, να παραδώσουν τα κινητά τους ενόψει της άφιξης του πλοίου στο Μπρίντιζι.

Οι Ιταλοί έχουν ήδη δημιουργήσει ειδικούς χώρους στο λιμάνι ώστε να υποδεχθούν τους διασωθέντες και να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη εφόσον χρειαστεί.

Φωτογραφία του πλοίου που έδωσε το ιταλικό ναυτικό:  


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης