Μπρίντιζι: Αλαλούμ με τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων επιβαινόντων του Σαν Τζόρτζιο

Μπρίντιζι: Αλαλούμ με τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων επιβαινόντων του Σαν Τζόρτζιο

Αν και η αρχική πληροφόρηση από τις ιταλικές και ελληνικές αρχές ήταν ότι στο πλοίο επέβαιναν 130 συμπατριώτες μας ωστόσο οι άνθρωποι της ελληνικής πρεσβείας μέτρησαν συνολικά 106 άτομα 

Μπρίντιζι: Αλαλούμ με τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων επιβαινόντων του Σαν Τζόρτζιο
Αλαλούμ συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων που επέβαιναν στο Σαν Τζόρτζιο το οποίο έδεσε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Μπρίντιζι. 

Αν και η αρχική πληροφόρηση από τις ιταλικές και ελληνικές αρχές ήταν ότι στο πλοίο επέβαιναν 130 συμπατριώτες μας ωστόσο οι άνθρωποι της ελληνικής πρεσβείας μέτρησαν συνολικά 106 άτομα τα οποία και επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα για Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean. 

Τι συνέβη όμως και ο αριθμός των επιβαινόντων βγήκε μικρότερος; Ουδείς από τους Έλληνες αξιωματούχους ήταν σε θέση να εξηγήσει. «Εικάζουμε ότι κάποιοι μπορεί βγαίνοντας από το Σαν Τζόρτζιο να απέφυγαν να δώσουν το όνομά τους, ενώ άλλοι ενδέχεται να είχαν δηλώσει μέσα στο πλοίο ότι είναι Έλληνες όμως στην ουσία να ήταν άλλης εθνικότητας» ανέφερε στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη. 

Κλείσιμο
Όπως και να 'χει το βέβαιο είναι ότι οι πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων συνεχίζουν να είναι συγκεχυμένες προκαλώντας κομφούζιο και λανθασμένες εντυπώσεις. Στο μεταξύ μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε η απαίτηση των Ιταλών αξιωματικών του Σαν Τζόρτζιο να ζητήσουν δεκάλεπτη κατάθεση από τον κάθε ένα από τους 106 Έλληνες επιβαίνοντες αλλιώς όπως τους διεμήνυσαν δεν θα τους άφηναν να αποβιβαστούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παράταση της απίστευτης ταλαιπωρίας τους για τρεις περίπου ακόμα ώρες και ενώ αρκετοί συγγενείς τους περίμεναν υπομονετικά μέσα στο τσουχτερό κρύο για να τους υποδεχθούν.

Τελικά οι περισσότεροι Έλληνες επιβιβάστηκαν στα ιδιωτικά πούλμαν που μίσθωσε η ΑΝΕΚ και από το λιμάνι μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία μέχρι να λάβουν ενημέρωση για το πότε -επιτέλους- θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, σήμερα στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για τις επιχειρήσεις στην Αδριατική έχουν τεθεί δύο ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Αβ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο ελικόπτερα ΝΗ-90 του Πολεμικού Ναυτικού 


 




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης