Παραδιδόμαστε, λένε οι επικεφαλής των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Παραδιδόμαστε, λένε οι επικεφαλής των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Κάλεσαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει τους τελευταίους δύο μήνες

Παραδιδόμαστε, λένε οι επικεφαλής των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ
Ένα 24ωρο μετά τις νέες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, οι τρεις ιδρυτές του κινήματος "Occupy Central", του μεγαλύτερου κινήματος υπέρ της δημοκρατίας , ανακοίνωσαν ξαφνιάζοντας τους πάντες ότι θα παραδοθούν στην αστυνομία και κάλεσαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει τους τελευταίους δύο μήνες.

"Καθώς ετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, καλούμε και οι τρεις μας τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά μέσα στην κοινότητα και να αλλάξουν τη φύση του κινήματος", δήλωσε ο ηγέτης του "Occupy Central", Μπένι Τάι.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση δημοσιοποιείται την επομένη των συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που ήταν από τις σοβαρότερες που έχουν σημειωθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε να εντείνεται η εκστρατεία υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία που βρίσκεται πλέον υπό κινεζική κυριαρχία.

Οπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, οι Μπένι Τάι, Τσαν Κιν-μαν και Τσου Γιου-μινγκ είναι οι ιδρυτές του "Occupy Central, ενός κινήματος πολιτικής ανυπακοής στις αρχές του 2013 που ζητά πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Ο Μπένι Τάι εξήγησε ότι θα παραδοθούν και οι τρεις στην αστυνομία αύριο προκειμένου να δείξουν την προσήλωσή τους στο κράτος δικαίου και στην «αρχή της ειρήνης και της αγάπης».

"Η παράδοση δεν είναι ένδειξη δειλίας, δεν σημαίνει αποτυχία. Είναι η σιωπηρή καταγγελία μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης", εξήγησε. Ο Τάι έπλεξε το εγκώμιο των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, όπως επεσήμανε, η αστυνομία είναι εκτός ελέγχου και είναι, πλέον καιρός οι διαδηλωτές να απομακρυνθούν από τα "επικίνδυνα σημεία".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης