Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Μετά από μια νύχτα συγκρούσεων η κατάσταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη - Δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού τα όπλα της αστυνομίας εναντίον του πλήθους που διαμαρτύρεται

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ με τους διαδηλωτές να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τις αστυνομικές αρχές οι οποίες, για να τους απομακρύνουν από τα κυβερνητικά κτίρια που επιχείρησαν να καταλάβουν τις πρώτες πρωινές ώρες, χρησιμοποίησαν γκλομπ, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 40 διαδηλωτές ενώ η ηγεσία του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησε για μία ακόμη φορά τους πολίτες που διαδηλώνουν πως, εάν δεν φύγουν από τους δρόμους, οι αρχές θα καταφύγουν σε δραστικά μέτρα καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. 

Προηγήθηκε μία νύχτα συγκρούσεων μεταξύ των αρχών και των διαδηλωτών που προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην πρώην βρετανική αποικία, που είναι πλέον υπό κινεζική κυριαρχία.

Κλείσιμο
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα. Εκατοντάδες διαδηλωτές, εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν μπουκάλια προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ, για να τους απωθήσουν .

 "Θέλουμε πραγματική δημοκρατία", φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να περικυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης και να παραλύσουν τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της νύχτας τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές και έντεκα αστυνομικοί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης