Ταξίδεψε στη Συρία για να πάρει τον γιο του από τους τζιχαντιστές

Ταξίδεψε στη Συρία για να πάρει τον γιο του από τους τζιχαντιστές

Η βρετανική κυβέρνηση δεν διαθέτει εκπροσώπηση στη Συρία - Πολλοί Βρετανοί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και ταξιδεύουν στη Συρία για να πάρουν τα παιδιά τους από το Ισλαμικό Κράτος

Ταξίδεψε στη Συρία για να πάρει τον γιο του από τους τζιχαντιστές
Ένας Βρετανός πατέρας, ο Καρίμ Μοχαμαντί ταξίδεψε μέσω Τουρκίας στη Συρία για να πάρει τον 19χρονο γιο του Αχμέντ από τα νύχια των τζιχαντιστών. Ο Μοχαμαντί είναι Βρετανός πολίτης που ζει στο Κάρντιφ με καταγωγή από το Κουρδικό Ιράκ και ο γιος του σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στη Βρετανία.

Το νεαρό αγόρι είχε ταξιδέψει πριν μερικούς μήνες στη Συρία για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με άλλους φοιτητές από το Κάρντιφ, αλλά φαίνεται ότι δέχθηκε επιρροή από Βρετανούς τζιχαντιστές και μάλιστα είχε εμφανιστεί και σε βίντεο που προέτρεπε τους νεαρούς Βρετανούς να προσχωρήσουν στις δυνάμεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πατέρας του 19χρονου κατόρθωσε να μεταβεί στην Συρία με κίνδυνο της ζωής του και να πάρει τον γιο του από τους τζιχαντιστές, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο άντρας είχε βοήθεια στο δύσκολο εγχείρημά του, από μέλη της κοινότητας των Κούρδων του Ιράκ, προκειμένου να κατορθώσει να εντοπίσει τον γιο του.

Σύμφωνα με «πηγή» των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που μίλησε στην Sunday Times, εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα 500 νεαροί Βρετανοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να γίνουν τζιχαντιστές, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από αυτούς έχουν σκοτωθεί σε μάχες. Η ίδια «πηγή» δήλωσε ότι πολλοί Βρετανοί γονείς θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να ταξιδέψουν στην επικίνδυνη περιοχή και να πάρουν πίσω τα παιδιά τους, αφού η βρετανική κυβέρνηση δεν διαθέτει επίσημη εκπροσώπηση στην Συρία.

Ο 19χρονος φοιτητής από το Κάρντιφ συνελήφθη όταν έφθασε στην πατρίδα του, σύμφωνα με τον νόμο για την τρομοκρατία, αλλά δεν φυλακίστηκε. Αντί της ποινής φυλάκισης, ο νεαρός μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση Κάμερον για ενημέρωση κατά της τρομοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης