Ο Πάπας προσκάλεσε την Πάτι Σμιθ να τραγουδήσει τα Χριστούγεννα για το Βατικανό

Ο Πάπας προσκάλεσε την Πάτι Σμιθ να τραγουδήσει τα Χριστούγεννα για το Βατικανό

Το «Because the night» από την «Νονά του Πανκ» δεν θα ακουστεί στον Άγιο Πέτρο ή την Καπέλα Σιστίνα, αλλά στο Conciliation Auditorium της Ρώμης

Ο Πάπας προσκάλεσε την Πάτι Σμιθ να τραγουδήσει τα Χριστούγεννα για το Βατικανό
Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν εκείνος που προσκάλεσε την «νονά του πανκ» Πάτι Σμιθ να τραγουδήσει στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο κοσνέρτο του Βατικανού, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την Αγία Έδρα. 

Η γυναίκα - θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα πάρει μέρος με 17 ακόμα καλλιτέχνες στη μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στο Αμφιθέατρο Συμφιλίωσης (Conciliation Auditorium) της Ρώμης στις 13 Δεκεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο, η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιταλική τηλεόραση.

Η Πάτι Σμιθ συναντήθηκε με τον «πολύ ενδιαφέροντα» Πάπα την περασμένη άνοιξη, ενώ έχει δηλώσει πως η Βίβλος είναι «πολύ ηχηρή» σήμερα: «Τα έχει όλα - δημιουργία, προδοσία, λαγνεία, ποίηση, προφητεία, θυσία. Δεν έχει στ' αλήθεια σημασία σε ποια θρησκεία πιστεύεις ή αν πιστεύεις έτσι κι αλλιώς, αυτού του είδους οι ιστορίες είναι πάντα σχετικές με όσα περνούν οι άνθρωποι στη ζωή τους και είναι τόσο ωραία γραμμένα τα εδάφια» είχε πει χαρακτηριστικά. 
Κλείσιμο

Το ενδιαφέρον είναι, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno, ότι την ίδια περίοδο ένας ιερέας στη Νάπολη ζήτησε από τον αρμόδιο καρδινάλιο να μην επιτρέψει στην Πάτι Σμιθ να κάνει συναυλία μέσα σε ιστορική εκκλησία της πόλης (σ.σ. κάτι που συνηθίζεται στην Ιταλία), καθώς όπως υποστηρίζει, «τραγούδια όπως το "Because the night" είναι βλάσφημα»! 

Την απάντηση στο πρόβλημα, προφανώς και έδωσε ο ίδιος ο Φραγκίσκος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης