Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες

Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες

Πληροφορίες για τουλάχιστον 14 τραυματίες - Oι διαδηλωτές αναποδογύρισαν πολλά οχήματα που βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους έβαλαν φωτιά - Χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων από την αστυνομία



Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες
Το απόλυτο χάος επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των πολιτικών λιτότητας.

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι κατά των αυστηρών πολιτικών που εφαρμόζονται στην ΕΕ, αν και τα συνδικάτα της χώρας εκτιμούν ότι στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος περίπου 120.000 άνθρωποι.

Κλείσιμο


Ωστόσο, έπειτα από την ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε αρχικά, γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν και ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.



Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, ακόμη και με τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, ενόψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ αναποδογύρισαν πολλά από τα οχήματα που βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απάντησαν, κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.



Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα επεισόδια υπάρχουν τουλάχιστον 14 τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση.



Σημειώνεται ότι η βελγική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα αύξησης του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, καθώς και  περικοπές στο κράτος πρόνοιας.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης