Το Ισραήλ η πιο «μισητή χώρα» για τους Τούρκους

Το Ισραήλ η πιο «μισητή χώρα» για τους Τούρκους

Το 86% των πολιτών της Τουρκίας έχει κακή γνώμη για τους Ισραηλινούς - Ανάλογα ποσοστά και για τις οργανώσεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ η πιο «μισητή χώρα» για τους Τούρκους
Μετά την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατά της νηοπομπής του διεθνούς κινήματος Free Gaza το 2010, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ οξύνθηκαν, ενώ συχνές ήταν οι επιθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Τελ Αβίβ μετά τη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εικόνα της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες αποτυπώνεται τώρα σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ είναι η «πιο μισητή χώρα» για τους Τούρκους πολίτες.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα το 86% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για το Ισραήλ, ενώ μόλις το 2% θετική γνώμη.

Το δείγμα πολιτών έδωσε τη γνώμη του και άλλες χώρες, εκ των οποίων την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Ιράν, αλλά και την Ευρωπαϊκή Άνωση στο σύνολό της.

Το 66% των ερωτηθέντων, λοιπόν, έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ, ενώ το 25% θετική, το 68% έχει αρνητική άποψη για την Κίνα, ενώ το 21% θετική, το 73% έχει αρνητική γνώμη για τις ΗΠΑ, ενώ το 19% θετική, το 73% έχει αρνητική γνώμη για τη Ρωσία, ενώ το 16% θετική, το 65% έχει αρνητική γνώμη για τη Βραζιλία, ενώ το 20% θετική και το 75% έχει αρνητική άποψη για το Ιράν, ενώ το 14% θετική. 
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, το 80% των Τούρκων πολιτών έχει αρνητική άποψη για την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, ενώ το 85% έχει την ίδια γνώμη και για την τρομοκρατική οργάνωση με έδρα το Λίβανο, Χεζμπολάχ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης