Καναδάς: Υπό στενή παρακολούθηση 93 ύποπτοι για τρομοκρατία

Καναδάς: Υπό στενή παρακολούθηση 93 ύποπτοι για τρομοκρατία

Στην πλειονότητά τους είναι Καναδοί πολίτες - Για «σοβαρή» απειλή έκανε λόγο ο επικεφαλής της βασιλικής έφιππης αστυνομίας

Καναδάς: Υπό στενή παρακολούθηση 93 ύποπτοι για τρομοκρατία
Καναδοί είναι στην πλειονότητά τους οι 93 άνθρωποι για τους οποίους εκφράζονται φόβοι είτε ότι θα επιχειρήσουν να φύγουν από τον Καναδά για να ενταχθούν σε οργανώσεις ή ότι θα επιχειρήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της καναδικής επικράτειας.

Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε ο αρχηγός της αστυνομίας Μπομπ Πόλσον ο ο οποίος προσέθεσε ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια «σοβαρή» απειλή.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στις επιθέσεις σε Μόντρεαλ και Οτάβα υποστήριξε ότι κατά τα φαινόμενα έγιναν χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό και προετοιμασία.

"Ενώ αντιμετωπίζουμε αυτήν την απειλή στο εσωτερικό, θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο να αποτρέψουμε αυτά τα άτομα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι κρίσιμης σημασίας να τους εμποδίσουμε. Εάν αυτά τα πρόσωπα επιστρέψουν έχοντας εκπαιδευτεί ή έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε μάχες, θα αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τον Καναδά και τους συμμάχους μας", τόνισε.

Ο Πόλσον είπε ακόμη ότι δεν έχει πειστεί πως οι δράστες των επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας έπασχαν από κάποια ψυχική νόσο.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη χώρα είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο διευκρίνισε ότι ο Χάρπερ θα βρίσκεται στην Οτάβα στις 11 Νοεμβρίου, όταν η χώρα εορτάζει την Ημέρα Μνήμης, τιμώντας τους πεσόντες εν καιρώ πολέμου.

Την περασμένη Τετάρτη ένας 32χρονος ένοπλος, ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό, σκότωσε έναν στρατιώτη, φρουρό στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, και κατόπιν επιχείρησε να εισβάλει στο κοινοβούλιο της χώρας. Δύο ημέρες νωρίτερα ένας άλλος άνδρας, ο 25χρονος Μαρτέν Ρουλό, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο στρατιώτες κοντά στο Μόντρεαλ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον έναν από αυτούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης