Βρετανία: Πεντάχρονη με αυτισμό επικοινωνεί μέσα από τη ζωγραφική

Βρετανία: Πεντάχρονη με αυτισμό επικοινωνεί μέσα από τη ζωγραφική

Aνάρπαστοι έχουν γίνει οι πίνακές της στο Διαδίκτυο - Το CNN της έκανε ειδικό αφιέρωμα και την αποκάλεσε «μικρή Μονέ»

Βρετανία: Πεντάχρονη με αυτισμό επικοινωνεί μέσα από τη ζωγραφική
Η Iris Halmshaw κατάγεται από το Leicestershire της Βρετανίας και όταν ήταν δύο ετών οι γονείς της κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μικρή. Το παιδί δεν μιλούσε, ούτε επικοινωνούσε με το περιβάλλον, δηλώνει η μητέρα της, φωτογράφος, Arabella Carter Johnson.



Κλείσιμο
Οι γονείς της μικρής ζήτησαν τη βοήθεια των γιατρών οι οποίοι τους εξήγησαν ότι το παιδί τους πάσχει από αυτισμό και δεν υπάρχει καμιά ελπίδα θεραπείας. Η μητέρα της Iris εξηγεί, ότι η ίδια και ο σύζυγός της δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι το παιδί τους δεν θα μπορέσει ποτέ να επικοινωνήσει με τον «έξω κόσμο» και πέρασαν ατελείωτες νύχτες ψάχνοντας μια λύση για να θεραπευτεί η πεντάχρονη.



Η λύση βρέθηκε στη θεραπεία μέσω της Τέχνης (Art Therapy) και σύντομα η μικρή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα και τεχνικές ζωγραφικής. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό! Η Iris σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να ζωγραφίζει καταπληκτικούς πίνακες με μεγάλη δεξιότητα και σύμφωνα με τους γονείς της, περνούσαν ακόμα και δύο ώρες που η πεντάχρονη «δεν σήκωνε κεφάλι» από τον καμβά της!



Η ζωγραφική έγινε το «κλειδί» για να επικοινωνήσει η μικρή Βρετανίδα με τον κόσμο, με τους γονείς τους, αλλά συνέβη και το αντίστροφο. Έγινε ο τρόπος που οι δικοί της μπορούσαν να «επικοινωνήσουν» μαζί της, να αντιληφθούν αυτά που της αρέσουν ή την εντυπωσιάζουν, μέσα από τους πίνακές της!



Η Iris δεν ζωγραφίζει απλά, ζωγραφίζει πίνακες σαν τον Ρενουάρ ή τον Μονέ, αναφέρει το CNN, που της αφιερώνει ένα ρεπορτάζ, στο οποίο την αποκαλεί «πεντάχρονο Μονέ» (σημαντικός Γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος).



Η μητέρα της πεντάχρονης εξηγεί ότι έφτιαξε μια σελίδα στο facebook για να πουλά τα έργα της κόρης της, αφού από την στιγμή που η Iris άρχισε να ζωγραφίζει, πρώτα οι φίλοι της οικογένειας και αργότερα και άλλα άτομα, ζητούσαν να αγοράσουν τους πίνακές της...



Τώρα η σελίδα της μικρής ζωγράφου έχει ένα εκατομμύριο επισκέπτες από 200 χώρες που θαυμάζουν τους πίνακές της και περιμένουν σε αναμονή για να αγοράσουν έναν αυθεντικό , που πωλείται αρκετές χιλιάδες δολάρια ή τουλάχιστον ένα αντίγραφο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης