ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε 17 φορές νεαρό Αφροαμερικανό

ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε 17 φορές νεαρό Αφροαμερικανό

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 18χρονος άνοιξε πυρ κατά του 32χρονου - Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο νεαρός δεν ήταν οπλισμένος

ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε 17 φορές νεαρό Αφροαμερικανό
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 17 σφαίρες δέχτηκε από έναν λευκό αστυνομικό που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, ένας 18χρονος Αφροαμερικανός γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των συμπολιτών του στο Σεντ Λούις του Μισούρι. 
 
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οι συμπολίτες του άτυχου νεαρού βρίσκονται από χτες στους δρόμους της περιοχής για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του μαύρου άνδρα. 

Ο 32χρονος αστυνομικός που εκείνη την ώρα πήγαινε στην δεύτερη εργασία του - ως ιδιωτικός φύλακας - ισχυρίζεται ότι ο 18χρονος μαύρος άνοιξε πυρ εναντίον του, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Μητροπολιτική Αστυνομία του Μισούρι. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 18χρονος πυροβόλησε τρεις φορές καθώς και ότι στο σημείο εντοπίστηκε ένα πιστόλι των 9mm.
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολίτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν στον Βοτανικό Κήπο του Σεντ Λούις στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος άνδρας. 

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Μισούρι, «ο αστυνομικός φορούσε την στολή του και πήγαινε στην δεύτερη δουλειά του. Βγήκε από το αυτοκίνητό του κι έσπευσε στο μέρος όπου ήταν μία ομάδα τεσσάρων ανδρών.Ένας εξ αυτών ετράπη σε φυγή. Ο αστυνομικός τον ακολούθησε. Ο νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ και τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε θανάσιμα».
Κλείσιμο

Η υπόθεση ξυπνά μνήμες της δολοφονίας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον στο Μιζούρι από αστυνομικό. Τότε η δολοφονία είχε προκαλέσει ημέρες επεισοδίων και έντασης στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης