Κομπάνι: Οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από τη βομβαρδισμένη πόλη

Κομπάνι: Οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από τη βομβαρδισμένη πόλη

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απεικονίζονται να περιφρουρούν τους ερημωμένους δρόμους της πόλης

Κομπάνι: Οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από τη βομβαρδισμένη πόλη
Την ώρα που οι Κούρδοι δίνουν μάχη για να υπερασπιστούν το Κομπάνι της Συρίας και έπειτα από τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές οπισθοχώρησαν από ορισμένες συνοικίες της πόλης, είδαν το «φως» της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες από τους δρόμους και τα στενά της βομβαρδισμένης πόλης.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απεικονίζονται να περιφρουρούν τους ερημωμένους -πλέον- δρόμους της πόλης, μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Σε μια φωτογραφία οι τζιχαντιστές φαίνονται να περιτριγυρίζουν στα δρομάκια της πόλης, ενώ σε κάποια άλλη, η οποία τραβήχτηκε με ειδική κάμερα σήμερα, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται «κολλημένοι» σε ένα τοίχο ενός ετοιμόρροπου σπιτιού, έτοιμοι για επίθεση.

Κλείσιμο
Και μπορεί στις εικόνες να διακρίνει κανείς μόνο τους σκληρούς ισλαμιστές, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ένας Κούρδος δημοσιογράφος και ακτιβιστής που βρίσκεται στο Κομπάνι, εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν ακόμη στην πόλη, χωρίς τρόφιμα και νερό.

Κι όλα αυτά ενώ ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων διαδηλωτών στην Τουρκία κατά της κατάληψης της κουρδικής πόλης. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας νεκροί έπεσαν 18 άνθρωποι, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημες πηγές στόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν 343 κτίρια, τα περισσότερα δημόσια, και πυρπολήθηκαν περίπου 40 οχήματα.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 180.000 Κούρδοι της Συρίας έχουν περάσει σε τουρκικό έδαφος το τελευταίο διάστημα για να γλιτώσουν από την προέλαση των τζιχαντιστών...


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης