Κομπάνι: Η Κούρδισσα μάνα που θυσιάστηκε για να σκοτώσει 10 τζιχαντιστές

Κομπάνι: Η Κούρδισσα μάνα που θυσιάστηκε για να σκοτώσει 10 τζιχαντιστές

Η Αρίν Μιρκάν αν δεν έβαζε τέλος στην ζωή της, οι τζιχαντιστές θα την βίαζαν και θα την σκότωναν

Κομπάνι: Η Κούρδισσα μάνα που θυσιάστηκε για να σκοτώσει 10 τζιχαντιστές
Μία Κούρδισσα, μητέρα δύο παιδιών, ζώστηκε με εκρηκτικά για να φρενάρει τους τζιχαντιστές που επελαύνουν στην γενέτειρά της, το Κομπάνι. Οπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας από μαχήτρια κουρδικής καταγωγής εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Αρίν Μιρκάν πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι προκαλώντας το θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Η επίθεση «έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η Μιρκάν θυσιάστηκε για να σκοτώσει δέκα τζιχαντιστές, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Εάν δεν έβαζε τέλος στην ζωή της, οι τζιχαντιστές θα την βίαζαν και εν συνεχεία, θα την σκότωναν.

Τις τελευταίες ώρες, οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καταλάβουν κτίρια νοτιοδυτικά του Κομπανί προκειμένου από εκεί να εξαπολύσουν επιθέσεις με στόχο την κατάληψη του κουρδικού θύλακα, στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Αν οι φανατικοί ισλαμιστές καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Κομπανί, θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300 χιλιάδων κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης