Ο Μοσκοβισί κινδυνεύει να μείνει... μετεξεταστέος για τη θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου

Ο Μοσκοβισί κινδυνεύει να μείνει... μετεξεταστέος για τη θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου

Έπειτα από έναν μαραθώνιο τριών ωρών και περισσότερων από σαράντα ερωτήσεων φαίνεται πως δεν έπεισε απόλυτα τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ


Ο Μοσκοβισί κινδυνεύει να μείνει... μετεξεταστέος για τη θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου
Μικροπολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου; Κατάρρευση του “μεγάλου συνασπισμού” ανάμεσα σε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ο οποίος κατάφερε να επιβάλει ουσιαστικά τον Ζαν- Κλοντ Γιουνκέρ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ή εθνικοί εγωισμοί; Ακόμα και αν ο λόγος δεν μπορεί να εντοπιστεί στους προαναφερθέντες το βέβαιον είναι πως ο Πιερ Μοσκοβισί αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στο δρόμο για την ανάληψη της θέσης του Επιτρόπου  για τις  Οικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση

Έπειτα από έναν μαραθώνιο τριών ωρών και περισσότερων από σαράντα ερωτήσεων ο κ. Μοσκοβισί φαίνεται πως δεν έπεισε απόλυτα τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, έξι πολιτικές ομάδες - ήτοι Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Φιλελεύθεροι, Αριστερά, Πράσινοι, Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές και η Ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας- δηλαδή όλες οι πολιτικές ομάδες πλην της πολιτικής οικογένειας του Πιερ Μοσκοβισί, τους Σοσιαλιστές ζητούν να μείνει  μετεξεταστέος ο προτεινόμενος Επίτροπος από τη Γαλλία.

Κλείσιμο
Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου αναμένουν πλέον την απόφαση των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, σχετικά με το εάν ο κ. Μοσκοβισί θα περάσει εκ νέου από την κρησάρα της κοινοβουλευτικής επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση που η πρότασή τους γίνει δεκτή θα αποσταλούν εκ νέου γραπτές ερωτήσεις στον πρώην υπουργό της Γαλλίας και ο ίδιος θα κληθεί να απαντήσει ξανά στις ερωτήσεις των Ευρωβουλευτών σε μία νέα ¨ανάκριση” σχετικά με τις ικανότητές του να εγγυηθεί ως Επίτροπος τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο είχε αναγκάσει το 2004 τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να αποσύρει την υποψηφιότητα του προτεινόμενου Επίτροπου από τη Βουλγαρία, ενώ το 2009 και πάλι ο κ. Μπαρόζο αναγκάστηκε να αποσύρει δύο προτεινόμενους Επιτρόπους και να αλλάξει χαρτοφυλάκιο σε έναν τρίτο ώστε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης