«Le Figaro»: Ο Ολάντ δεν είναι Καλιγούλας - Αγωνίζεται για να δείξει ότι είναι ακόμα ζωντανός

«Le Figaro»: Ο Ολάντ δεν είναι Καλιγούλας - Αγωνίζεται για να δείξει ότι είναι ακόμα ζωντανός

Επί τρεις ώρες, σήμερα το απόγευμα ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει απέναντί του 400 δημοσιογράφους που αναμένεται να τον... βομβαρδίσουν με ερωτήσεις κυρίως οικονομικού περιεχομένου

«Le Figaro»: Ο Ολάντ δεν είναι Καλιγούλας - Αγωνίζεται για να δείξει ότι είναι ακόμα ζωντανός
Για τέταρτη φορά από την αρχή της θητείας του ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων,σε μία ακόμη προσπάθεια να πείσει το γαλλικό λαό ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους. Ακόμα και για τον ίδιο...

Επί τρεις ώρες, ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει απέναντί του 400 δημοσιογράφους που αναμένεται να τον... βομβαρδίσουν με ερωτήσεις κυρίως οικονομικού περιεχομένου.

Λίγα 24ωρα μετά την ψηφοφορία στην γαλλική εθνοσυνέλευση όπου η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης έστω και με μικρή πλειοψηφία, ο Ολάντ θα κληθεί να απολογηθεί στους συμπολίτες του για την χωλαίνουσα οικονομία της Γαλλίας ζητώντας τους για μία ακόμα φορά πίστωση χρόνου.

Το γεγονός ότι συνολικά απείχαν 32 αντάρτες Σοσιαλιστές, όπως επισημαίνει η «Le Monde», σημαίνει ότι, οι συγκρούσεις στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος «θα είναι εφεξής αδιάκοπες»... Και έπεται ένα σημαντικό όσο και επίφοβο ραντεβού: η συζήτηση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο. Στο μεταξύ, θα ενισχύεται η δυσφορία των Γάλλων πολιτών , η πλειοψηφία των οποίων του δείχνουν ήδη την... έξοδο.

Το βιτριολικό βιβλίο της πρώην ερωμένης του, Βαλερί Τριερβελέρ, κατάφερε ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα του Ολάντ με την δημοτικότητά του να βαίνει μειούμενη (τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι μόλις το 13% εγκρίνει το έργο του), σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.
Κλείσιμο

Ο Γάλλος πρόεδρος, όπως επισημαίνει η «Le Parisien», παίρνει σήμερα το λόγο την ώρα που οι πιλότοι της Air France συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της εταιρείας να ενισχύσει τη θυγατρική χαμηλού κόστους που διαθέτει, την Transavia. Και μπορεί οι δικαστικοί κλητήρες να έλυσαν χθες την απεργία που είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα, στους δρόμους όμως βγήκαν για τους ίδιους λόγους, το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση άνοιγμα συνολικά 36 επαγγελμάτων, οι Γάλλοι συμβολαιογράφοι.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Ολάντ δεν είναι Καλιγούλας. Σήμερα, όμως, αγωνίζεται για να δείξει ότι είναι ακόμα ζωντανός...   



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης