Πώς η Βαλερί «τελείωσε» τον Ολάντ - Ερχεται κι άλλο βιβλίο

Πώς η Βαλερί «τελείωσε» τον Ολάντ - Ερχεται κι άλλο βιβλίο

Η πρώην υπουργός Οικολογίας της κυβέρνησης Ολάντ, Ντελφίν Μπατό, αποφάσισε κι αυτή με τη σειρά της να καθηλώσει πολιτικά τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, βάζοντας την υπογραφή της σ΄ένα βιβλίο που θα μιλά για την παταγώδη αποτυχία στην πολιτική που εφαρμόζει ο Ολάντ και όχι για την... κρεβατοκάμαρά του

Πώς η Βαλερί «τελείωσε» τον Ολάντ - Ερχεται κι άλλο βιβλίο
Τον... Ατλαντικό διασχίζει το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ, υπό τον τίτλο: «Merci pour ce moment», την ώρα που η ίδια από τη Μαδαγασκάρη απολαμβάνει τον «θρίαμβο» του πονήματός της που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Γαλλία φέρνοντας σε δεινή θέση τον πρώην εραστή της, Φρανσουά Ολάντ.

Η απατημένη πρώην «πρώτη κυρία» της Γαλλίας πήρε το αεροπλάνο για να αλλάξει τον αέρα της απολαμβάνοντας εξ' αποστάσεως την εκδοτική επιτυχία του βιβλίου της, από τις σελίδες του οποίου παίρνει την εκδίκησή της για τον εξευτελισμό που υπέστη όταν αποκαλύφθηκε ο ανάρμοστος ερωτικός δεσμός του Ολάντ με την Γαλλίδα ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ.

Κι ενώ η ίδια βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη, όπου θα παραμείνει έως τις 13 Σεπτεμβρίου, νέα δημοσκόπηση προεξοφλεί το μεγάλο «adieu» του Ολάντ από την πολιτική σκηνή της Γαλλίας αφού η πλειοψηφία των Γάλλων του γυρνά την... πλάτη. Το 85% των συμπολιτών του δεν επιθυμεί μία νέα υποψηφιότητα του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Journal du Dimanche».

Το βιβλίο της Βαλερί, που έκανε τεράστια... ζημιά στον Ολάντ, έχει κεντρίσει ακόμα και το ενδιαφέρον του «κόκκινου Ντάνι»- Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος έσπευσε να το χαρακτηρίσει ως «ηθική αυτοκτονία» ενώ η πρώην βαρόνη των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί, τόνισε από την πλευρά της, ότι είναι ιδιαίτερα προκλητικό.

Για το πιπεράτο βιβλίο της Βαλερί έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον κι ένας αμερικανικός εκδοτικός οίκος, σύμφωνα με τις εφημερίδες «Liberation» και «Le Parisien», ο οποίος θα αναλάβει την προώθηση του στην αγορά των ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Δυστυχώς,πάντως, για τον Γάλλο πρόεδρο, ο... Γολγοθάς θα συνεχιστεί καθώς ένα νέο βιβλίο που θα κάνει λόγο για την πολιτική του αποτυχία θα κάνει την εμφάνισή του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Closer», η πρώην υπουργός Οικολογίας της κυβέρνησης Ολάντ, Ντελφίν Μπατό, αποφάσισε κι αυτή με τη σειρά της να καθηλώσει πολιτικά τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, βάζοντας την υπογραφή της σ΄ένα βιβλίο που θα μιλά για την παταγώδη αποτυχία στην πολιτική που εφαρμόζει ο Ολάντ και όχι για την... κρεβατοκάμαρά του.

H 49χρονη δημοσιογράφος του περιοδικού «Paris Match» και πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, παίρνει την εκδίκησή της καθώς από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του βιβλίου της,έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα στον Γάλλο πρόεδρο. 

Κτίζοντάς του ένα προφίλ διόλου κολακευτικό, η Βαλερί βάζει την πολιτική... ταφόπλακα του Ολάντ , σύμφωνα με τη «Le Figaro», την ώρα που το βιβλίο της έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ και «σπάει» ρεκόρ πωλήσεων.Εκτός από τη Βαλερί και η Ντελφίν Μπατό παίρνει το αίμα της πίσω...Τον Ιούλιο του 2013, ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε στην Μπατό την... έξοδο λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της σε ραδιοσταθμό ότι το σχέδιο του κρατικού προυπολογισμού για το 2014 είναι κακό.

Εκτός από την Μπατό και άλλα μέλη του Σοσιαλιστικού κόμματος αρχίζουν να βλέπουν με «κακό μάτι» τον Γάλλο πρόεδρο γιατί δεν θέλουν να τους πάρει όλους η... μπάλα. Δεν μπορούν να αγνοήσουν το ότι, οι περισσότεροι Γάλλοι δεν επιθυμούν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2017, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Le Journal Du Dimanche» στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 988 ατόμων και έδειξε ότι το 85% των ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν ο Ολάντ να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ το 50% τον κατηγορεί επειδή δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε ύστερα από μία κακή εβδομάδα για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησε το βιβλίο-δηλητήριο της Βαλερί Τριερβελέρ όπου ο σοσιαλιστής πρόεδρος παρουσιάζεται ως «εχθρός» των φτωχών τους οποίους, μάλιστα, χαρακτηρίζει «ξεδοντιάρηδες».

Ο Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη πολλών αριστερών ψηφοφόρων κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στον τομέα της οικονομίας καθώς το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία έχει σκαρφαλώσει στο 10%.Πάντως, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή, ο Ολάντ διαβεβαίωσε το γαλλικό λαό ότι θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι την λήξη της θητείας του παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις.

Με τη δημοτικότητά του να έχει ολισθήσει στο 13%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας TNS-Sofres, μία άλλη δημοσκόπηση έρχεται να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στον Σοσιαλιστή πρόεδρο. Εάν γίνονταν τώρα εκλογές,ο Ολάντ θα έχανε από τον πρώτο κιόλας γύρο από την σταρ του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Le Figaro».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης