«Καταστράφηκα», είπε ο Ολάντ διαβάζοντας το βιβλίο της Τριερβελέρ

«Καταστράφηκα», είπε ο Ολάντ διαβάζοντας το βιβλίο της Τριερβελέρ

Διαβάστε τι αποκαλύπτει η επί εννέα έτη ερωμένη του προέδρου της Γαλλίας - Γιατί λέει ότι είναι ζηλιάρα, όπως η Μισέλ Ομπάμα - Το ερωτικό «τρίγωνο» με τη Γκαγιέ

«Καταστράφηκα», είπε ο Ολάντ διαβάζοντας το βιβλίο της Τριερβελέρ
"Καταστράφηκα", φέρεται να δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ μόλις πήρε μία...γεύση από το "βιτιριολικό" περιεχόμενο του βιβλίου που υπογράφει η πρώην ερωμένη του, Βαλερί Τριερβελέρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien", που επικαλείται στενό συνεργάτη του, ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων αγόρασε την Τετάρτη ένα τεύχος του περιοδικού "Paris Match" το οποίο δημοσίευε αποσπάσματα του βιβλίου της Βαλερί Τριερβελέρ,υπό τον τίτλο: "Merci pour ce moment" και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει σε κοινή φίλη τους ένα sms, αποτυπώνοντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση αλλά και το τι θα επακολουθήσει για τον ίδιο σε πολιτικό επίπεδο με μία μόνο λέξη: "Καταστράφηκα".

Το βιβλίο που φέρει την υπογραφή του "ροτβάιλερ" των Ηλυσίων έχει προκαλέσει "πονοκέφαλο" στη γαλλική κυβέρνηση, η οποία, όπως και ο Γάλλος πρόεδρος, είχαν πλήρη μεσάνυχτα για το περιεχόμενό του.

Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, το καλοκαίρι, ο Φρανσουά Ολάντ ήταν... "καβάλα στ' άλογο, ένιωθε να έχει τον κόσμο στα πόδια του".

"Το Παρίσι συμμετείχε ενεργά σε συνόδους με θέματα την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων αλλά και με τον πρόσφατο  ανασχηματισμό της κυβέρνησή του, ο Γάλλος πρόεδρος έδειχνε να παίρνει τα πάνω του. Τώρα όμως, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη θύελλα που έρχεται κι έχει όνομα: Βαλερί", γράφει η εφημερίδα.
Κλείσιμο

Προς το παρόν, το Ελιζέ τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα. Τις τελευταίες ώρες, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να αποσπάσουν έστω και μία κουβέντα για το βιβλίο της Βαλερί, μάταια όμως. Η απάντηση που λαμβάνουν είναι κοινή."Ουδέν σχόλιον", με την αιτιολογία για τους περισσότερους από αυτούς ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενό του.

Το μόνο σίγουρο είναι, όπως γράφει η "Le Parisien", πως ο Γάλλος πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει μήνυση στο "ροτβάιλερ" των Ηλυσίων. Η κατάσταση είναι περίπλοκη με την πρώην. Δεν είναι τυχαίο ότι, πολλές φορές ένας εκ των υιών της, ο Λεονάρντο,κοιμάται στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Ολάντ να σφυρίζει αδιάφορα. Αυτό που έκανε η Βαλερί στον πρώην σύντροφό της είναι σκοτεινό, απρεπές,ανεύθυνο καθώς ο Φρανσουά Ολάντ είναι εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας.

Με βάση το προφίλ που του κτίζει στις σελίδες του βιβλίου της, ο πρώην εραστής της είναι ένας κυνικός, ψυχρός άνθρωπος που αδιαφορεί για τους φτωχούς.

Γράφοντας στο βιβλίο της ότι ο Ολάντ δεν αγαπάει τους φτωχούς -τους οποίους αποκαλεί και φαφούτηδες- δίνει στο... πιάτο το καλύτερο επιχείρημα στην γαλλική Δεξιά για να επιτεθεί στη κυβέρνηση: Ειδικά τώρα, μετά τον ανασχηματισμό,το κόμμα UMP μπορεί να πάρει το αίμα του πίσω κατηγορώντας ανοικτά τον Γάλλο πρόεδρο ότι ναι μεν διατυμπανίζει ότι τα οικονομικά μέτρα θα πρέπει να μην γονατίζουν τους οικονομικά ασθενέστερους, την ίδια ώρα, όμως, βαθιά μέσα τους, θεωρεί τους φτωχούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μάλιστα χωρίς δόντια...

«Πιπεράτες» λεπτομέρειες για τη ζωή του Ολάντ

Σεξ, εκδίκηση, ζήλια και μίσος. Το 350 σελίδων βιβλίο της Τριερβελέρ κυκλοφόρησε για να πετύχει αυτό ακριβώς που πριν από μερικούς μήνες η ίδια η απατημένη Γαλλίδα είχε πει στον άντρα που την πλήγωσε: «Θα σε καταστρέψω όπως με κατέστρεψες εσύ» για τον εξευτελισμό που υπέστη όταν όλη η Γαλλία έμαθε ότι ο πρώην εραστής της την έκανε τάρανδο και μάλιστα κάτω από τη... μύτη της.

Για αυτήν ήταν δύσκολο να πιει το «πικρό ποτήρι» της απιστίας κι έτσι σκέφτηκε να αποχωριστεί το μάταιο τούτο κόσμο καταφεύγοντας σε υπνωτικά χάπια, όπως γράφει στο βιβλίο που φέρει την υπογραφή της.

Αλλά και όλο το διάστημα που ήταν ζευγάρι με τον Φρανσουά Ολάντ, ανέχτηκε πάρα πολλά.

Αλλά και η σχέση μίσους της Βαλερί με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, νυν υπουργό Οικολογίας και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Γάλλου προέδρου, αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου που ταράζει τα νερά του Ελιζέ δείχνοντας ότι η Γαλλίδα δημοσιογράφος βίωσε έναν «Γολγοθά».

«Οι σύμβουλοι του Ολάντ με ακολουθούσαν και στην τουαλέτα»

Μόλις πάτησε το πόδι της στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η Βαλερί βρέθηκε σε θέση άμυνας αφού το πρώτο πράγμα που σχολιάστηκε εκτελώς από τους Γάλλους, ήταν ότι δεν είχε βάλει βέρα στο... δεξί κατακτώντας έτσι επάξια τον τίτλο της πρώτης ανύμφευτης «πρώτης κυρίας» της Γαλλίας.

Αλλά και καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής της στο προεδρικό μέγαρο, η Βαλερί δεν είχε προσωπική ζωή. Ακόμα και στο...μπάνιο την ακολουθούσαν οι σύμβουλοι του Ολάντ όταν ήθελαν να ενημερώσουν άμεσα το Γάλλο πρόεδρο για κάποια επείγοντα θέματα.

«Μου ορκίστηκε στη ζωή του γιου μου ότι δεν ήταν μαζί της»

Αυτό όμως που δεν μπορεί με τίποτα να συγχωρέσει στον πρώην εραστή της, είναι ότι της είπε ψέμματα για την ανάρμοστη σχέση του, την οποία διατηρούσε κρυφά επί δύο χρόνια με την Ζουλί Γκαγέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ορκίστηκε στο γιο της Βαλερί ότι δεν έχει ερωτικό δεσμό με την Γαλλίδα ηθοποιό όταν η ίδια έσπευσε να του ζητήσει εξηγήσεις την ώρα που οργίαζαν οι φήμες στη Γαλλία για τα νυχτοπερπατήματα του Γάλλου προέδρου στην ερωτική φωλιά που διατηρούσε το ζεύγος,στο Παρίσι.

«Του είπα ορκίσου μου στο γιο μου ότι δεν είναι αλήθεια και δεν θα σου ξαναπώ τίποτα γι' αυτό το θέμα», γράφει η Βαλερί στο βιβλίο της.

«Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Δέκα μήνες αργότερα,όταν κυκλοφόρησε το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Closer» με εξώφυλλο τον Ολάντ πάνω σε σκούτερ, έξω από την ερωτική φωλιά του ζευγαριού στο Παρίσι, τότε της πέρασε από το μυαλό να γίνει αυτόχειρας.

«Όταν είδα την Ζουλί Γκαγέ στις πρωινές ειδήσεις, δεν το πίστευα.Λύγισα. 'Εχασα τη γη κάτω από τη πόδια μου. Και τότε, σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου με μία σακούλα γεμάτη υπνωτικά χάπια», είπε.

«Η είδηση Ζουλί Γκαγέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (...) Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου», γράφει η Τριερβελέρ.

«Σχεδιάζαμε να παντρευτούμε»

Σύμφωνα με την απατημένη  Γαλλίδα, εκείνη και ο Ολάντ ετοιμάζονταν να παντρευτούν πριν τα Χριστούγεννα σε μια μικρή τελετή, ωστόσο, η 49χρονη αποκάλυψε ότι... πήρε πίσω την πρόταση που της έκανε, ένα μήνα προτού η Γκαγιέ μπει στη ζωή του.

«Μου έστελνε 29 sms την ημέρα για να με κερδίσει πίσω»


Η 49χρονη αποκάλυψε, επίσης, πως ο Γάλλος πρόεδρος της έστελνε 29 μηνύματα την ημέρα στο κινητό της τηλέφωνο, προκειμένου να την κερδίσει πίσω, έπειτα από την αποκάλυψη για την παράλληλη σχέση με τη Γκαγιέ.

«Χάρηκα όταν είδα ότι και η Μισέλ Ομπάμα ήταν ζηλιάρα»


Η 49χρονη δε δίστασε να γράψει και για τη ζήλια που τη βασανίζει σε όλη της τη ζωή.

«Είμαι ζηλιάρα και πάντα ήμουν όλους τους άντρες που αγάπησα», γράφει η Τριερβελέρ, αποκαλύπτοντας ότι χάρηκε όταν είδε ότι και η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, Μισέλ, ζηλεύει, αναφορικά με τη selfie που έβγαλε ο Μπαράκ Ομπάμα με την όμορφη πρωθυπουργό της Δανίας στην τελετή μνήμης για τον Μαντέλα.

«Απεχθάνεται τους φτωχούς και τους αποκαλεί «"φαφούτηδες"»

«Θέλει να περνάει σαν κάποιος που δεν συμπαθεί τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος δεν γουστάρει τους φτωχούς. Τους αποκαλεί μάλιστα "φαφούτηδες" και νιώθει περήφανος για την αίσθηση του χιούμορ του», γράφει, επίσης, η Τριερβελέρ σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Monde.

Αποκαλύπτοντας την εξάρτηση του Ολάντ από τις δημοσκοπήσεις η πρώην πρώτη κυρία γράφει: Με τη δημοσίευση κάθε δημοσκόπησης τον έβλεπα να διαλύεται. Έχει ανάγκη να βρίσκει κάποιον να κατηγορεί για την πτώση της δημοτικότητάς του. Δεν μπορεί ποτέ ο ίδιος να είναι υπεύθυνος οπότε έπρεπε να είναι είτε άλλοι είτε εγώ.

Σημειώνεται ότι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται κάτω από το όριο του 20%.

Υπό άκρα μυστικότητα η ετοιμασία του βιβλίου

Το βιβλίο δουλεύτηκε με άκρα μυστικότητα μέχρι την αποκάλυψη στο «Paris Match», τόσο πολύ που ούτε καν τα παιδιά της Τριερβελέρ δεν γνώριζαν για τα πλάνα της μητέρας τους.

Ένας ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος του Παρισιού, ο Les Arènes, προσέλαβε έξτρα προσωπικό που δούλευε σε μυστική τοποθεσία εκτός των γραφείων του οίκου και τα βιβλία τυπώθηκαν στην Γερμανία ακριβώς για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αποκάλυψη στον τύπο πριν την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου. Μάλιστα, ο υπολογιστής στον οποίο δούλευε η Βαλερί δεν είχε συνδεθεί ποτέ με το διαδίκτυο από φόβο μην μπει χάκερ και της πάρει δεδομένα.

Πώς σχολίασε το βιβλίο η Σεγκολέν Ρουαγιάλ


Πάντως, με το...γάντι σφάζει τον πρώην εραστή και πατέρα των τεσσάρων παιδιών τους, η νυν υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Ζαν Ζακ Μπουρντάν του τηλεοπτικού δικτύου, «BFMTV», την ώρα που όλη η Γαλλία «μιλά» για το βιβλίο-βόμβα του «ροτβάιλερ» των Ηλυσίων, η πρώην ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ, έσπευσε να δηλώσει ότι η φράση «φαφούτηδες φτωχοί» ,με την οποία ο Γάλλος πρόεδρος αποκάλεσε τους οικονομικά ασθενείς -κατά τα γραφόμενα της Βαλερί Τριερβελέρ- δεν σημαίνει τίποτα αφού οι πολιτικοί άνδρες πρέπει να κρίνονται με βάση τις πράξεις τους.

Την ίδια ώρα,επεσήμανε πως, το περιεχόμενο της φράσης αυτής αντιτίθεται στις πολιτικές δεσμεύσεις του ένοικου των Ηλυσίων απέναντι στο γαλλικό λαό.

«Πιστεύετε ότι είναι αλήθεια; Πιστεύετε πράγματι ότι αυτή η φράση είναι αξιόπιστη;», έσπευσε να πει αρχικά η Σεγκολέν. Στη συνέχεια όμως δήλωσε ότι η φράση αυτή δεν σημαίνει τίποτα.

Εξάλλου, είπε οι πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να κρίνονται για τις πράξεις τους.

Για το υπόλοιπο περιεχόμενο του βιβλίο , η Γαλλίδα υπουργός προφασίστηκε ότι δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της για να το διαβάσει.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης