537 νεκροί σε 4 μήνες: Aβέβαιο το μέλλον της Malaysian Airlines

537 νεκροί σε 4 μήνες: Aβέβαιο το μέλλον της Malaysian Airlines

Η μετοχή της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Μαλαισίας έχει κατρακυλήσει, σημειώνοντας πτώση 11,11% σε ένα μήνα 

537 νεκροί σε 4 μήνες: Aβέβαιο το μέλλον της Malaysian Airlines
«Η Malaysian Airlines δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει με τη σημερινή της μορφή, αν δεν σημειωθούν αλλαγές»  αναφέρει στο Bloomberg, ο αναλυτής της Malayan Banking, Mohshin Aziz, σημειώνοντας ότι στην 100χρονη ιστορία της αεροπλοΐας καμιά άλλη αεροπορική εταιρεία, πλην της Malaysian, δεν αντιμετώπισε ποτέ δύο πρωτοφανείς τραγωδίες σε διάστημα λίγων μηνών.

Η μετοχή της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Μαλαισίας έχει κατρακυλήσει, σημειώνοντας πτώση 11,11% σε ένα μήνα και 35,48% το τελευταίο εξάμηνο. Τον περασμένο Μάρτιο (8/3) συνέβη η πρώτη τραγωδία, όταν ένα  Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.  Ακόμα και σήμερα, 4 μήνες μετά δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ίχνος από το αεροπλάνο – φάντασμα. Την Πέμπτη αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ17, η οποία αναχώρησε από το 'Αμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, παρέσυρε στο θάνατο 298 επιβαίνοντες.

Όπως ήταν φυσικό, οι κρατήσεις θέσεων έχουν σημειώσει βουτιά και, μολονότι, όπως λέει ο  Aziz, οι Μαλαισιανοί θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται τον εθνικό τους αερομεταφορέα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί για τους διεθνείς επιβάτες.  Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία ή θα αναγκαστεί να την κλείσει, όπως είχε συζητηθεί και λίγο καιρό πριν συμβεί η δεύτερη τραγωδία, ο Aziz απάντησε ότι ακόμα η κυβέρνηση διστάζει να αγγίξει το φλέγον θέμα, αλλά  η Malayan Banking και ο αναλυτές θεωρούν ως επιτακτική ανάγκη την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ώστε να μπορέσει κάποτε να ορθοποδήσει.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
 www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης