ΟΗΕ: Έκκληση προς το Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση

ΟΗΕ: Έκκληση προς το Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση

Καταδικάζει ως «φρικτή ενέργεια» τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Σατζάγια

ΟΗΕ: Έκκληση προς το Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση
Έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» απηύθυνε προς το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, καταδικάζοντας ως «φρικτή ενέργεια» τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Σατζάγια.

«Το Ισραήλ πρέπει να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να κάνει πολλά περισσότερα για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους πολίτες», ανέφερε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Κλείσιμο
«Ενώ ταξίδευα προς τη Ντόχα, δεκάδες άλλοι πολίτες, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώνονταν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Σατζάγια. Καταδικάζω αυτήν την φρικτή ενέργεια», πρόσθεσε.

«Πάρα πολλοί αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν (…) ζουν συνεχώς στον φόβο» επεσήμανε ο ίδιος, ενώ υπογράμμισε ότι η «Γάζα είναι μια ανοικτή πληγή (και) εμείς πρέπει να σταματήσουμε τώρα την αιμορραγία».

Συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Γάζα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται στο επίκεντρο έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας γίνεται κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας ώστε να εξεταστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης