Γάζα: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε

Γάζα: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε

Προσπάθεια να βρεθεί λύση στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει δραματικά

Γάζα: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε
Εκτάκτως από τις 04:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας συνεδριάζει στη Νέα Υόρκη (21:30 τοπική ώρα) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,  όπου συζητείται η κατάσταση στη Γάζα, όπως ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές.

Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας γίνεται κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας ώστε να εξεταστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λωρίδα της Γάζας όπου στις δυο περίπου εβδομάδες μαχών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι.

Η Ιορδανία ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση καθώς περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη γειτονιά Σατζάγια της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά την πιο αιματηρή ημέρα από τη έναρξη των συγκρούσεων. Και το  Ισραήλ, όμως, μετρά νεκρούς, καθώς 13 στρατιώτες της ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων Γκολάνι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ανεβάζοντας τον έως τώρα αριθμό των νεκρών ισραηλινών στρατιωτών σε 18 .Τουλάχιστον άλλοι 55 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης