Ιταλία: Διπλασιάστηκαν οι φτωχοί μέσα σε δύο χρόνια

Ιταλία: Διπλασιάστηκαν οι φτωχοί μέσα σε δύο χρόνια

Ξεπερνούν τα 4,8 εκατ. όσοι σε κατάσταση ένδειας σύμφωνα με έκθεση της εθελοντικής καθολικής οργάνωσης «Caritas»  - Μείωση και στα κονδύλια για κοινωνική πολιτική

Ιταλία: Διπλασιάστηκαν οι φτωχοί μέσα σε δύο χρόνια
Η Caritas, καθολική οργάνωση με φιλανθρωπικό ρόλο και παραρτήματα σε 200 χώρες στον κόσμο, έδωσε στην δημοσιότητα έκθεση που φέρει τον τίτλο «Ο απολογισμός της κρίσης» και στην οποία αναφέρει ότι ο αριθμός των φτωχών στην Ιταλία διπλασιάστηκε μέσα σε δύο χρόνια!

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι το 2010 οι φτωχοί στην γειτονική χώρα ανέρχονταν σε 2,4 εκατομμύρια πολίτες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν το 2012, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας ανήλθε σε 4,8 εκατομμύρια πολίτες.

Κλείσιμο


Η έκθεση σημειώνει ότι τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις του Μάριο Ντράγκι και του Ενρίκο Λέτα, προκειμένου να «ανακουφίσουν» τους φτωχούς στην Ιταλία, αποδείχτηκαν ανεπαρκή  και η απόφαση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντζι να μειώσει κατά 80 ευρώ τον μήνα τους φόρους και τις κρατήσεις των πολιτών που έχουν χαμηλά εισοδήματα, είχε μόνο περιορισμένα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, στην έκθεση σημειώνεται ότι οι δήμοι της χώρας περιόρισαν  από το 2010 μέχρι το 2012 κατά 6% τις δαπάνες για την κοινωνική πολιτική και τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες τους.

Η οργάνωση προτείνει στην κυβέρνηση Ρέντζι να υιοθετήσει την πρότασή της για ένα μηνιαίο «ελάχιστο βασικό εγγυημένο εισόδημα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό», το οποίο θα καλύπτει στους Ιταλούς πολίτες και στους αλλοδαπούς που βρίσκονται νόμιμα στην χώρα, την διαφορά που θα ανακύπτει από τον μηνιαίο μισθό τους σε σύγκριση με το ελάχιστο εισόδημα που χρειάζεται ένα νοικοκυριό που ζει σε συνθήκες φτώχειας για να επιβιώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης