Δεν ήταν ψυχικά ασθενής ο Όσκαρ Πιστόριους όταν σκότωσε τη Ρίβα

Δεν ήταν ψυχικά ασθενής ο Όσκαρ Πιστόριους όταν σκότωσε τη Ρίβα

Από καμία ψυχιατρική διαταραχή που θα μπορούσε να επηρεάσει τις πράξεις του δεν πάσχει ο παραολυμπιονίκης, είπε η ομάδα των ειδικών που τον εξέτασε

Δεν ήταν ψυχικά ασθενής ο Όσκαρ Πιστόριους όταν σκότωσε τη Ρίβα
Ακριβώς στις 10:30 το πρωί ξεκίνησε και πάλι μετά την διακοπή ενός μήνα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013. 

Με την επανέναρξη, η δικαστής ανέγνωσε το πόρισμα των ψυχιάτρων που επί ένα μήνα εξέταζαν τον Παραολυμπιονίκη, μετά από την κατάθεση ψυχιάτρου ότι πάσχει από σύνδρομο άγχους, που προκλήθηκε από την εγκληματικότητα στην Νότια Αφρική. 

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πιστόριους δεν πάσχει από καμία ψυχική διαταραχή που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τη σκέψη και τις πράξεις του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και άρα δεν ήταν ψυχικά ασθενής το βράδυ που δολοφόνησε την άτυχη κοπέλα.

Κλείσιμο

Δραματικές στιγμές ζει στο δικαστήριο για ακόμα μια φορά ο Όσκαρ Πιστόριους...

Η υπεράσπιση του αθλητή, αν και δήλωσε πως θέλει να εξετάσει διεξοδικά την έκθεση, εν τούτοις δεν την αμφισβητεί.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του Dr Gerry Versfeld, που είναι ορθοπεδικός χειρουργός. Ο Dr Vesfeld γνωρίζει τον Πιστόριους από παιδί και εξήγησε στο δικαστήριο πώς θα μπορούσε η κατάσταση του Παραολυμπιονίκη να επηρεάσει τις κινήσεις του το βράδυ του φόνου.

Μετά τον ορθοπεδικό, από την κατάθεση του οποίου δεν προέκυψαν συμπεράσματα που να σηματοδοτούν κάτι για την αλλαγή της δίκης, κλήθηκε να καταθέσει ένας ειδικός στην ακουστική. 

Το δικαστήριο περιμένει από τον Ivan Lin να διευκρινίσει εάν μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ μιας αντρικής και μιας γυναικείας κραυγής, αλλά και κατά πόσον οι διαφορές αυτές μπορούν να γίνουν αντιληπτές από κάποιον που βρίσκεται σε σχετικά μεγάλη απόσταση, όπως οι γείτονες του Πιστόριους το βράδυ του φόνου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης