Ψυχιατρικά τεστ για ένα μήνα στον Πιστόριους

Ψυχιατρικά τεστ για ένα μήνα στον Πιστόριους

Ο 27χρονος αθλητής θα δίνει καθημερινά το «παρών» στην ψυχιατρική κλινική «Weskoppies» της  Πρετόρια, όπου θα υποβάλλεται σε ειδικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική του υγεία

Ψυχιατρικά τεστ για ένα μήνα στον Πιστόριους
Για τις 30 Ιουνίου διακόπηκε η πολύκροτη δίκη του Πιστόριους, καθώς έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που κατηγορείται για το θάνατο της Ρίβα Στένκαμπ, θα υποβληθεί για ένα μήνα σε ψυχιατρικά τεστ προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Η δικαστής Thokozile Masipa ύστερα από κατάθεση ενός ψυχιάτρου πως ο κατηγορούμενος πάσχει από αγχώδη διαταραχή, διέταξε να αξιολογηθεί η ψυχιατρική του κατάσταση και έτσι ο Όσκαρ θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα σε ειδική κλινική για τα απαραίτητα τεστ.

Ο 27χρονος θα δίνει καθημερινά το «παρών» στην ψυχιατρική κλινική «Weskoppies» της  Πρετόρια, όπου θα υποβάλλεται σε ειδικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική του υγεία. Ο Πιστόριους θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε μέρα στις 9:00 το πρωί και θα αξιολογείται από ένα πάνελ τεσσάρων γιατρών μέχρι το μεσημέρι.

Κλείσιμο
Στις 30 Ιουνίου, ο Όσκαρ θα παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, αφού αν αποδειχθεί πως ο Πιστόριους είναι ψυχικά διαταραγμένος πιθανώς να αποφύγει την καταδίκη για δολοφονία εκ προθέσεως.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης