Οι τζιχαντιστές τρομοκρατούν και την Ευρώπη

Οι τζιχαντιστές τρομοκρατούν και την Ευρώπη

Και γυναίκες στα τάγματα που σκορπούν τον θάνατο σε Συρία-Ιράκ

Οι τζιχαντιστές τρομοκρατούν και την Ευρώπη
Άρωμα γυναίκας έχει ο αγώνας των τζιχαντιστών που σκορπούν τον τρόμο και το θάνατο σε Συρία και Ιράκ, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, η οποία έσπευσε να επισημάνει ότι ο κίνδυνος της τρομοκρατίας βρίσκεται ήδη στο κατώφλι της Ευρώπης και είναι ο πιο σοβαρός μέχρι τώρα από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Η Βρετανή υπουργός, Τερέσα Μέι, δήλωσε ότι πολλοί Βρετανοί βρίσκονται στο πλευρό των σουνιτών τζιχαντιστών που μάχονται στη Μέση Ανατολή κι ότι ορισμένοι απ΄ αυτούς είναι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου."Υπάρχουν ορισμένες γυναίκες από τη Βρετανία που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών, μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) που μάχονται σε διάφορες χώρες όπως, Πακιστάν,Αφγανιστάν,Συρία και Ιράκ.

Κλείσιμο
Η Μέι επεσήμανε ότι οι τζιχαντιστές που είναι γέννημα θρέμμα της Δύσης είναι πλήρως εξοπλισμένοι με την προηγμένη τεχνολογία και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να αιματοκυλίσουν χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης, όπως η Βρετανία. "Σε λίγες ώρες από τώρα, οι σουνίτες τζιχαντιστές θα μπορούσαν να επιτεθούν στο Λονδίνο", δήλωσε η Τερέσα Μέι προσθέτοντας πως η Μέση Ανατολή είναι για τους τρομοκράτες ένας ασφαλής παράδεισος.

Στο μεταξύ, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των αεροσκαφών που βομβάρδισαν χτες θέσεις της σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε,βόρεια του Ιράκ. Σύμφωνα με τα ιρακινά ΜΜΕ, επρόκειτο για αμερικανικά drones ενώ, σύμφωνα με το αραβόφωνο δίκτυο "Aλ Aραμπίγια", ήταν συριακά.

Την ίδια ώρα,στο Ιράκ βρίσκονται οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του Μπαράκ Ομπάμα ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν, Μπαρζανί να σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Από την πλευρά τους,οι σουνίτες τζιχαντιστές εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Βαγδάτη λίαν συντόμως θα πέσει στα χέρια τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης