Ιράκ: Πώς οι σουνίτες τζιχαντιστές κάνουν προπαγάνδα μέσω Μουντιάλ

Ιράκ: Πώς οι σουνίτες τζιχαντιστές κάνουν προπαγάνδα μέσω Μουντιάλ

Τα στελέχη του ΙΚΙΛ προελαύνουν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιούν hashtag για το Παγκόσμιο Κύπελλο για να προωθήσουν το αιματηρό έργο τους

Ιράκ: Πώς οι σουνίτες τζιχαντιστές κάνουν προπαγάνδα μέσω Μουντιάλ
 

Μπορεί να καταλαμβάνουν τη μία πόλη μετά την άλλη στο Ιράκ με τελικό στόχο τη Βαγδάτη, όμως, οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και το Λεβάντε, προελαύνουν και στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ακόμα και το Μουντιάλ για προπαγάνδα.

Δεν αναρτούν μοναχά φωτογραφίες από τα θύματα των επιθέσεών τους, δε στέλνουν μηνύματα σε άλλους φανατικούς υποστηρικτές του ΙΚΙΛ, αλλά χρησιμοποιούν το Παγκόσμιο Κύπελλο για να προωθήσουν το αιματηρό έργο τους.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει ο Independent, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης αναρτούν το hashtag #WorldCup2014 γράφοντας στη συνέχεια μηνύματα υπέρ της τζιχάντ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το ΙΚΙΛ κατόρθωσε να «χακάρει» τα σχετικά hashtags με το Μουντιάλ, στα αγγλικά και τα αραβικά, συνοδεύοντας τα με σχόλια υπέρ της οργάνωσης των σουνιτών ανταρτών.

Η ομάδα, άλλωστε, έχει αναγάγει τον μιντιακό αγώνα σε κάτι ακόμα πιο σημαντικό από τις πραγματικές μάχες, μετατρέποντας την ήττα του ιρακινού στρατού σε προπαγάνδα υπέρ του ΙΚΙΛ.

«Έχουν πολύ έξυπνα πλάνα. Όλες οι ομάδες υπέρ της τζιχάντ είναι πολύ καλές σε αυτό, αλλά το ΙΚΙΛ ξεχωρίζει», δήλωσε ο Άαρο Ζελίν, ερευνητής του Washington Institute for Near East Policy.

Όπως εξήγησε ο Ζελίν, τα μηνύματά τους απευθύνονται σε διαφορετικούς ανθρώπους, γράφονται σε διαφορετικές γλώσσες και συνοδεύονται από δημοφιλή hashtags, ενώ έχουν δημιουργήσει και το δικό τους application στο Twitter.

Ωστόσο, πέραν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το ΙΚΙΛ φροντίζει να κάνει προπαγάνδα και εκτός… διαδικτυακού αέρα, πραγματοποιώντας συναντήσεις με αστυνομικούς, στρατιώτες και παραστρατιωτικούς στις περιοχές που σκοπεύει να καταλάβει.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης