Εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ για να γίνουν τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία

Εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ για να γίνουν τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία

Δεκάδες είναι οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν γίνει μαχητές του ΙΚΙΛ – Τουλάχιστον 15 έφυγαν από την Μινεάπολη τους τελευταίους μήνες

Εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ για να γίνουν τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία

Έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ, έχουν μεγαλώσει και σπουδάσει σε αμερικανικές πολιτείες, έχουν κάνει οικογένειες, αλλά εγκαταλείπουν τα πάντα στο όνομα του… Αλλάχ.

Δεκάδες είναι οι Αμερικανοί που υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό τη Συρία, ώστε να γίνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.


Κλείσιμο

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, στο σύνολό τους τουλάχιστον 50 Αμερικανοί υπήκοοι είναι όσοι πολεμούν στην Μέση Ανατολή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, ενώ τους τελευταίους μήνες γύρω στους 15 έφυγαν από τη Μινεάπολη για να ενταχθούν στα «σπλάχνα» του ΙΚΙΛ.

Με σύνθημά τους «η τζιχάντ (ιερός πόλεμος) είναι cool», εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και τη ζωή που έχουν χτίσει στην Αμερική, για να αγκαλιάσουν τα αυτόματα όπλα και να σπείρουν το θάνατο και τον πανικό.

Στο μεταξύ το FBI ερευνά τα στοιχεία των ανδρών που έφυγαν από τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες με προορισμό το Ιράκ και τη Συρία, ενώ σύμφωνα με έρευνες υπολογίζεται πως πάνω από 7.500 ξένοι υπήκοοι πολεμούν στις δύο χώρες.



Την αποκάλυψη έκανε ο σομαλικής καταγωγής δημοσιογράφος Μουχτάρ Ιμπραήμ σε ρεπορτάζ του στο MPR News, αναφέροντας πως ο 29χρονος πατέρας εννέα παιδιών, Αμπντιραχμάν Μουχουμέντ, εγκατέλειψε προ έξι μηνών την οικογένειά του για να γίνει μέλος των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τους οικείους του, δε, ο Μουχουμέντ δεν είχε δείξει ποτέ ενδιαφέρον για τη θρησκεία, ενώ ζούσε μία «κανονική» ζωή, χωρίς ακραίες ιδέες και δίχως να εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις.

Στο μεταξύ, πολλά είναι τα βίντεο «ντυμένα» με μουσική ραπ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τα οποία περιγράφουν με μπόλικους τόνους υπερβολής, το έργο των ανταρτών, την επανάσταση που θα φέρει η γενιά των τζιχαντιστών, αλλά και τις επιχειρήσεις τους για μία «εκκαθάριση» των άπιστων.



Παράλληλα, ένα βίντεο - προπαγάνδα με τίτλο «Η προπόνηση των μελών του Ισλαμικού Κράτους», που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, απεικονίζει δεκάδες μασκοφόρων ανδρών που προπονούνται και γυμνάζονται πριν τη μάχη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα, τουλάχιστον το ένα πέμπτο των συζητήσεων χρηστών σε 15 αραβόφωνα φόρα, καλούν τους υπόλοιπους χρήστες σε τρομοκρατικές επιθέσεις.



Εξάλλου, οι φανατικοί υποστηρικτές του ΙΚΙΛ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων χρησιμοποιούν κατά κόρον το Διαδίκτυο ως μέσο προπαγάνδας και προσέγγισης νέων μελών.

Άλλωστε, αυτό το έργο έχουν αναλάβει οι Αμερικανοί υπήκοοι κάνοντας «άνοιγμα» σε επίδοξους αντάρτες που είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν για πάντα τη ζωή τους και να πάρουν τα όπλα.



Παράδειγμα αποτελεί ακόμα και τώρα ο Αμπού Μουχαμάντ αλ Αμρίκι, γνωστός ως «ο Αμερικανός» που πολεμάει με το ΙΚΙΛ εδώ και μήνες και όποτε βρει ευκαιρία αναρτά φωτογραφίες του στο Διαδίκτυο κρατώντας αυτόματα όπλα και καλώντας νέους να ασπαστούν το Ισλάμ και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τζιχάντ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης