Τρόμος στο Καράτσι: «Ήμασταν ακίνητοι στόχοι», λέει επιβάτης - πολιτικός

Τρόμος στο Καράτσι: «Ήμασταν ακίνητοι στόχοι», λέει επιβάτης - πολιτικός

Ο πολιτικός Farooq Sattar περιγράφει πώς έζησε το θρίλερ -  Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του - 28 νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης από τους Ταλιμπάν 

Τρόμος στο Καράτσι: «Ήμασταν ακίνητοι στόχοι», λέει επιβάτης - πολιτικός
Έπειτα από μία νύχτα-θρίλερ με συγκρούσεις, εκρήξεις και τουλάχιστον 28 νεκρούς και 20 τραυματίες κατά την εισβολή πάνοπλων ισλαμιστών, μεταμφιεσμένων σε άντρες δυνάμεων ασφαλείας,το αεροδρόμιο του Καράτσι προσπαθεί να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Έπειτα από πολύωρες μάχες ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας πως ανέκτησε τον έλεγχο του αεροδρομίου και όλοι οι ένοπλοι είναι νεκροί. Επτά σκοτώθηκαν από πυρά του στρατού και τρεις πέθαναν ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.



Ακολούθησαν αργότερα αναφορές ότι ακούστηκαν ξανά πυρά στο αεροδρόμιο της πόλης των 18 εκατομμυρίων, κύριο εμπορικό κέντρο του Πακιστάν.
Κλείσιμο

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει κανονικά. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, ενώ απειλούν και με νέες επιθέσεις.

«Η περιοχή απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν ζημιές στα αεροσκάφη, η πυρκαγιά που ήταν ορατή και έχει σβήσει δεν ήταν σε κάποιο αεροσκάφος αλλά σε ένα κτίριο. Όλα τα ζωτικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία είναι άθικτα», δήλωσε τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μπάτζουα.

Οι εισβολείς φαίνεται ότι διείσδυσαν στο αεροδρόμιο από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πλευρές και κινήθηκαν στον παλαιό τερματικό σταθμό ο οποίος δεν χρησιμοποιείται από τους επιβάτες, αλλά στεγάζει γραφεία και αποθήκες.



«Ήμασταν ανήμποροι στο να αντιδράσουμε», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις εφιαλτικές ώρες που έζησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήμασταν ανήμποροι στο να αντιδράσουμε»...

Ο Farooq Sattar, πολιτικός, μέλος της κυβέρνησης του Πακιστάν, ήταν επιβάτης σε αεροπλάνο που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.

«Άκουσα πυροβολισμούς και μύρισα καπνό. Ο πιλότος έλαβε άμεσα εντολή να εγκαταλείψει τον αεροδιάδρομο και να επιστρέψει. Πριν συμβεί αυτό, το κινητό μου δεχόταν βομβαρδισμό μηνυμάτων που έγραφαν ''Το αεροδρόμιο του Καράτσι δέχτηκε επίθεση''. Οι πολίτες ήταν όλοι τους πανικόβλητοι, ενώ αξίζει να αναφέρω ότι το αεροδρόμιο είχε πολύ χαλαρή φρούρηση», περιγράφει ο ίδιος.


Ο Farooq Sattar, πολιτικός, μέλος της κυβέρνησης του Πακιστάν







Γιατί έγινε η επίθεση(;)

Η επίθεση στο αεροδρόμιο στο Καράτσι, μια πόλη 18 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι το κύριο εμπορικό κέντρο του Πακιστάν έγινε ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ επιχειρεί τον τερματισμό της χρόνιας σύγκρουσης με τις ακραίες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες.

Η κυβέρνηση Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μια συμμαχία των ισλαμιστών, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (Τεχρίκ ε Ταλιμπάν Πακιστάν) τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των οποίων είχε κηρυχθεί εκεχειρία την 1η Μαρτίου, η οποία όμως διακόπηκε έναν μήνα αργότερα.




















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης