Άφαντο το Boeing - «Συνεχίζουμε τις έρευνες», λέει η Αυστραλία

Άφαντο το Boeing - «Συνεχίζουμε τις έρευνες», λέει η Αυστραλία

Η υποθαλάσσια περιοχή στην οποία γίνεται η έρευνα θα διευρυνθεί και οι νέες έρευνες μπορεί να κοστίσουν 60 εκατ. δολάρια, όπως είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Άφαντο το Boeing - «Συνεχίζουμε τις έρευνες», λέει η Αυστραλία
Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian Airlines και παρά τις έρευνες δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος που να δίνει μία απάντηση στα αναπάντητα ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, «οι έρευνές μας βρίσκονται στον αέρα. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι του Boeing». Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε ο κ. Άμποτ η «Αυστραλία δεν το βάζει κατω. Η αναζήτηση συνεχίζεται και η έρευνα περνά σε νέα φάση».

Η υποθαλάσσια περιοχή στην οποία γίνεται η έρευνα θα διευρυνθεί και οι νέες έρευνες μπορεί να κοστίσουν 60 εκατ. δολάρια, όπως είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, τα συνεργεία έχουν πάψει πια να ελπίζουν ότι θα βρουν συντρίμμια στην επιφάνεια της θάλασσας.

Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας εξέφρασε φόβους ότι μπορεί ποτέ να μην εντοπιστεί το αεροσκάφος, αλλά τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί το μοιραίο Boeing.

«Δε μπορεί απλώς να εξαφανίστηκε το αεροσκάφος. Πρέπει να βρίσκεται κάπου. Δε θέλουμε αυτό το σύννεφο ασάφειας να σκεπάζει τις οικογένειες και τους ταξιδιώτες γενικότερα», δήλωσε ο Άμποτ, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν από έξι έως οκτώ μήνες, θα διευρυνθούν σε ευρύτερη περιοχή έκτασης 60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μαλαισιανό Τύπο, ένα ηχοεντοπιστικό σύστημα νέας τεχνολογίας πρόκειται να αναπτυχθεί τις ερχόμενες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

Την ίδια στιγμή, ακόμα ένας πολίτης δίνει τη δική του μαρτυρία για το εξαφανισμένο Boeing.

Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν Αυστραλό, ο οποίος δήλωσε στους International Business Times ότι είδε το αεροσκάφος τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, την ώρα που ταξίδευε αεροπορικώς προς το Μπαλί.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου που ήρθε σε επαφή μαζί του, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, δήλωσε πως τη στιγμή που ήταν έτοιμος να επικοινωνήσει, προέκυπταν νέα δεδομένα που αφορούσαν σε άλλη περιοχή από αυτή που το είδε εκείνος.

«Κατά τη διάρκεια πτήσης μου από τη Μελβούρνη στο Μπαλί, εντόπισα κάτι που έμοιαζε με λευκή σκιά αεροπλάνου. Ήταν 12 Μαρτίου και το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά. Παρατήρησα ένα μεγάλο λευκό αντικείμενο κάτω από τη θάλασσα που μου έμοιαζε με σκιά αεροπλάνου. Μάλιστα, διέκρινα και ένα φτερό. Δεν είχα χρόνο να ενημερώσω κανέναν γιατί ταξιδεύαμε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Αυστραλός.

 

 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης