H Βοστόνη «θυμάται»τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο

H Βοστόνη «θυμάται»τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο

Το θάρρος που δείξατε αποτελεί έμπνευση για όλους τους Αμερικανούς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν - Ενός λεπτού σιγή κράτησε στον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα

H Βοστόνη «θυμάται»τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο
Με μια συγκινητική τελετή τίμησε σήμερα η Βοστόνη τη μνήμη των τριών θυμάτων αλλά και τους 260 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από ακριβώς ένα χρόνο στο Μαραθώνιο της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος σε όσους τραυματίστηκαν και σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, «το θάρρος που δείξατε αποτελεί έμπνευση για όλους τους Αμερικανούς που αντιμετωπίζουν απώλειες και τραγωδίες».

Κλείσιμο


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, κράτησε ενός λεπτού σιγής στις 2:49μ.μ. (τοπική ώρα) στο Λευκό Οίκο, τη στιγμή, δηλαδή, που εξερράγησαν οι βόμβες που έβαλαν οι αδερφοί Τσαρνάεφ.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι σημαίνει αυτή η ημέρα για εσάς... αυτό το μέρος θα είναι πάντα ισχυρό... μια πόλη που αγαπάμε με όλη μας την καρδιά» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο.



Τις βόμβες που ήταν κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετήσει οι αδερφοί Τσαρνάεφ, ο 26χρονος Ταμερλάν - που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη από την αστυνομία στις 19 Απριλίου - και ο 20χρονος Τζοχάρ, ο οποίος συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα. Η δίκη του νεαρού Τσετσένου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου. Κατηγορείται για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής με αποτέλεσμα το θάνατο και επίθεση σε δημόσιο χώρο και αντιμετωπίζει ακόμα και τη θανατική ποινή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης