«Γνωρίζατε ότι η Ρίβα βρισκόταν πίσω από την πόρτα και πυροβολήσατε»

«Γνωρίζατε ότι η Ρίβα βρισκόταν πίσω από την πόρτα και πυροβολήσατε»

«Δε φοβόταν τίποτα άλλο παρά μόνο εσάς. Δε φοβόταν τον διαρρήκτη. Φοβόταν εσάς», επέμεινε ο Γκέρι Νελ, γνωστός ως «πίτμπουλ»

«Γνωρίζατε ότι η Ρίβα βρισκόταν πίσω από την πόρτα και πυροβολήσατε»

Στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες, με τον ίδιο ακριβώς επιθετικό τόνο και επιχειρώντας να «σπάσει» το ηθικό του Όσκαρ Πιστόριους, ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ, επιβεβαιώνει το προσωνύμιο «Πίτμπουλ», με το οποίο είναι γνωστός.

Θέτοντας σκληρές ερωτήσεις στον παραολυμπιονίκη επί τρίτη συνεχή ημέρα, ο Νελ «στρίμωξε» τον 27χρονο αθλητή, ο οποίος επιδιώκοντας να δείξει πόσο συγκλονισμένος είναι από την υπόθεση και την απώλεια της συντρόφου του, ξέσπασε και πάλι σε κλάματα.

Κλείσιμο

«Γνωρίζατε ότι η Ρίβα βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου και πυροβολήσατε. Είναι το μοναδικό πράγμα που βγάζει νόημα», είπε με έντονο ύφος ο Νελ, κάνοντας τον Πιστόριους να «σπάει» ενώ προσπαθούσε να αρνηθεί ότι δολοφόνησε την 29χρονη καλλονή.

«Δεν ήθελα να πάρω τη ζωή κανενός. Φώναξα στους διαρρήκτες να φύγουν από το σπίτι μου», απάντησε, αλλά ο Νελ επέμεινε: «Θέλατε να σκοτώσετε».

Ο Πιστόριους ανταπάντησε πως ήθελε να μπει ανάμεσα στον «κίνδυνο» και την Ρίβα, ενώ επισήμανε πως μόλις άκουσε θόρυβο πάγωσε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια έσπευσε να πάρει το όπλο του, λέγοντας στην αγαπημένη του να καλέσει την αστυνομία.

Ωστόσο, ο κατήγορος δε φάνηκε να πείθεται από τα λόγια του, λέγοντας πως αν πράγματι κάποιος είχε εισβάλλει στην κατοικία τότε και η Ρίβα Στέενκαμπ θα είχε φωνάξει από φόβο.

Αλλά, όπως επισήμανε: «Δε φοβόταν τίποτα άλλο παρά μόνο εσάς. Δε φοβόταν τον διαρρήκτη. Φοβόταν εσάς».

Όταν, δε, ο Πιστόριους ισχυρίστηκε ότι είναι πιθανό οι διαρρήκτες να είχαν απενεργοποιήσει το συναγερμό του σπιτιού, ο Νελ του είπε ότι λέει ασυναρτησίες, ενώ όταν ο αθλητής επιχείρησε να τον πείσει λέγοντας ότι είναι πιθανό οι ελαιοχρωματιστές που έκαναν εργασίες να τον είχαν απενεργοποιήσει, ο κατήγορος τον προειδοποίησε ότι «θα έχει σοβαρό πρόβλημα».

Λίγο αργότερα, όταν ο άλλοτε ήρωας και πρότυπο για τη Νότιο Αφρική, έκανε κάποια λάθη επικαλούμενος κούραση, ο Νελ του απάντησε με το ίδιο σκληρό ύφος που τον διακρίνει: «Δε με πείθετε. Πιστεύω ότι προσπαθείτε να καλύψετε τα ψέματα».

Ο Πιστόριους, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος της Ρίβα ήταν ατύχημα, αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης