Πιστόριους απολογούμενος: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς της Ρίβα»

Πιστόριους απολογούμενος: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς της Ρίβα»

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο παραολυμπιονίκης - «Το μόνο που ήθελα ήταν να την προστατεύσω», «Από τη μέρα του φονικού, βλέπω κάθε μέρα εφιάλτες», ισχυρίστηκε ο Blade Runner

Πιστόριους απολογούμενος: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς της Ρίβα»
Η δίκη που συγκλονίζει όλο τον πλανήτη φτάνει σήμερα στο αποκορύφωμά της! Ο 27χρονος, διάσημος και ως «Blade Runner», Οσκαρ Πιστόριους έδωσε σήμερα τις δικές του απαντήσεις για την άγρια δολοφονία  της άτυχης Ρίβα Στίνκαμπ, ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια.

«Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς και τους αγαπημένους ανθρώπους της Ρίβα Στίνκαμπ», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του παραολυμπιονίκη.

«Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, προσεύχομαι για αυτούς. Ήθελα, κάποια στιγμή να τους γράψω ένα γράμμα, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Το μόνο που μπορώ να τους πω, είναι ότι η κόρη τους, εκείνο το βράδυ πήγε στο κρεβάτι της, για να κοιμηθεί, ευτυχισμένη. Το μόνο που ήθελα ήταν να την προστατεύσω».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, ο Πιστόριους εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, ενώ η φωνή του έβγαινε μετά βίας...

Κλείσιμο





O Όσκαρ Πιστόριους συνομιλεί με την αδερφή του, λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του 

Στη συνέχεια της κατάθεσής του αποκάλυψε ότι παίρνει πλέον υπνωτικά χάπια (από τη νύχτα του φονικού της 29χρονης καλλονής), καθώς δυσκολεύεται πάρα πολύ με το θέμα του ύπνου, γιατί βλέπει συνεχώς εφιάλτες - ξυπνάει και μυρίζει αίμα - ενώ ισχυρίζεται ότι πολύ συχνά καλεί την αδερφή του για να του κάνει παρέα, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει έναν ήσυχο ύπνο.



Ο Πιστόριους μίλησε για τη ζωή του, το εκ γενετής πρόβλημα στα πόδια του, τα παιδικά του χρόνια και τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας του στην εφηβεία του (στην ηλικία των 15 ετών). Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η μητέρα του είχε φοβία με τους εισβολείς και κρατούσε πάντα κάτω από το μαξιλάρι της ένα πιστόλι.



Και συνέχισε, λέγοντας: «Για εμένα ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτώ ότι ήμουν ''διαφορετικός''. Στα παιδικά μου χρόνια είχα πέσει, μάλιστα, θύμα bulling».



Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί φωτογραφίες από την κατάθεση.

Αφού η δίκη διεκόπη για τις μεσημεριανές ώρες, ο Όσκαρ Πιστόριους συνεχίζει πλέον την κατάθεσή του. Δέχεται ερωτήσεις για τη σχέση του με το αλκοόλ. Όπως αναφέρει ο ίδιος, στενή σχέση με το αλκοόλ είχε μόνο δύο περιόδους στη ζωή του. Ωστόσο, συμπληρώνει ότι δεν παίρνει ναρκωτικά, αν εξαιρέσει την εμπειρία που είχε με έναν φίλο του στα 15, με τον οποίο κάπνισαν κάνναβη.

 
Η μητέρα της Ρίβα εμφανώς συγκινημένη σήμερα στο δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης