Malaysia Airlines: Η πτήση 370 χάθηκε - Δεν υπάρχουν επιζώντες...

Malaysia Airlines: Η πτήση 370 χάθηκε - Δεν υπάρχουν επιζώντες...

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι το αεροσκάφος έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», αναφέρεται σε sms που εστάλη στους συγγενείς των 239 αγνοούμενων επιβατών - Περίπου 2.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας η τελευταία θέση του Boeing 777

Malaysia Airlines: Η πτήση 370 χάθηκε - Δεν υπάρχουν επιζώντες...
Με ένα sms, η Malaysia Airlines ενημέρωσε τους συγγενείς των αγνοούμενων του μοιραίου Boeing 777 ότι οι άνθρωποί τους χάθηκαν και ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, περίπου 2.000 δυτικά του Περθ.



Κλείσιμο


«Με μεγάλη μου λύπη πρέπει να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η πτήση MH370 κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ναζίμπ Ραζάκ επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο γα την τύχη των 239 επιβαινόντων της πτήσης MH370 των Malaysia Airlines.





«H Malaysia Airlines ανακοινώνει με λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Οπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, πρέπει να αποδεχθούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη στους συγγενείς των 239 ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 777.

Σημερινή φωτογραφία από τα νέα ευρήματα στο νότιο Ινδικό ωκεανό


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ανακοίνωση που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, βασίζεται στα στοιχεία που προέρχονται από το δορυφόρο της βρετανικής εταιρίας Inmarsat και όχι από συντρίμμια που πιθανώς βρίσκονται στον ωκεανό.





Η κόρη του επικεφαλής του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους, Μάιρα Νάρι, μόλις ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε την τραγική κατάληξη του Boeing 777 έγραψε στο Twitter: «Ο Θεός σε αγαπάει περισσότερο, μπαμπάκα. Ο Θεός τους αγαπάει περισσότερο».



Στο μεταξύ, η επιλογή της Malaysia Airlines να ενημερωθούν οι συγγενείς των αγνοουμένων μέσω sms θεωρήθηκε «εξαιρετικά απρόσωπη», ενώ ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν τις οικογένειες και να τους δώσουν «τον απαραίτητο χώρο που χρειάζονται τις δύσκολες αυτές στιγμές».

Σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν αντικείμενα που εικάζεται ότι προέρχονται από το αεροσκάφος της Malaysia, σε μια περιοχή περίπου 2.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της αυστραλίας.


Οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν «κυκλικά» και «ορθογώνια» αντικείμενα πορτοκαλί και πράσινου χρώματος μέσα στην θάλασσα.

Με βάση τις δηλώσεις υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας, τα αντικείμενα είναι δύο στο σύνολο και έχουν περίπου ένα μέτρο μήκος. Όπως είπε ο ανώτατος αξιωματούχος της Μαλαισίας, τα αντικείμενα αναμένεται να ανασυρθούν μέσα στις επόμενες ώρες ή και αύριο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.



Αυτά τα αντικείμενα είναι ξεχωριστά από εκείνα που αναφέρθηκαν ότι εντόπισε κινεζικός δορυφόρος περίπου στην ίδια όμως περιοχή.




Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε στο Kοινοβούλιο ότι αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δύο αντικείμενα και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.
Από την άλλη, όσον αφορά στις ανακρίσεις της αστυνομίας, ο Μαλαισιανός υπουργός δήλωσε ότι η αστυνομία έχει ανακρίνει περισσότερους από 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των δύο πιλότων.

Τη Δευτέρα δέκα αεροσκάφη «χτένισαν» την περιοχή του Νότιου Ινδικού Ωκεανού όπου, σύμφωνα με τις εικόνες δορυφόρου, εντοπίστηκαν πιθανά συντρίμμια του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

Την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο αντικείμενα, μέσω δορυφόρου, «μαρκάρισε» αυστραλιανό αεροσκάφος AP-3C Orion, που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών της πτήσης του Boeing 777.

Μάλιστα, το πλήρωμα του αυστραλιανού αεροσκάφους AP-3C Orion επιβεβαίωσε ότι εντόπισε δύο αντικείμενα στο σημείο του Ινδικού Ωκεανού όπου υπέδειξαν οι φωτογραφίες από δορυφόρο. Ειδικότερα, «το ένα αντικείμενο είναι γκρι ή πράσινο και έχει κυκλικό σχήμα και το δεύτερο είναι πορτοκαλί και ορθογώνιο στο σχήμα», ανακοινώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας.

Τα εν λόγω αντικείμενα εντοπίστηκαν περίπου 2.500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ. «Δεν υπάρχει τρόπος ώστε να μπορούμε να εξακριβώσουμε εάν τα εν λόγω ευρήματα ανήκουν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. Τα όσα καταγράψαμε μένει να αναλυθούν από τους φωτογράφους», είπε αξιωματικός της αυστραλιανής αεροπορίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης