Ουκρανία: Ξενύχτησαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλωτές

Ουκρανία: Ξενύχτησαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλωτές

Υπό δοκιμασία η συμφωνία - Εκπνέει η διορία είχαν δώσει στον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί - Αποδοκιμάστηκε και ο Βιτάλι Κλίτσκο στην πλατεία Ανεξαρτησίας

Ουκρανία: Ξενύχτησαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλωτές
Με καζάνι που βράζει εξακολουθεί να μοιάζει το Κίεβο λίγες ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, καθώς οι ακροδεξιοί εμφανίζονται ανένδοτοι στο να παραδώσουν τα όπλα. Μάλιστα ένας εκπρόσωπός τους, ο Ντμίτρο Γιάρος, ο οποίος πήρε το λόγο στην πλατεία Ανεξαρτησίας το βράδυ της Παρασκευής ξεκαθάρισε: Ή ο Γιανουκόβιτς θα παραιτηθεί μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου ή θα ορμήσουμε με τα όπλα.



Λίγα λεπτά νωρίτερα διαδηλωτές είχαν αποδοκιμάσει τον εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο όταν χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις πολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Κλείσιμο


Η ένταση στην πλατεία έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν οδηγήθηκαν εκεί τα φέρετρα δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ταραχές της Πέμπτης.



«Ο σύντροφός μου σκοτώθηκε και οι ηγέτες μας κάνουν χειραψία με τον δολοφόνο. Είναι ντροπή! Σας δώσαμε την ευκαιρία να γίνεται υπουργοί στο μέλλον, ακόμη και πρόεδροι, όμως εσείς δεν θέλετε να ικανοποιήσετε το μοναδικό μας αίτημα, να φύγει αυτός ο εγκληματίας από την εξουσία» είπε ο Γιάρος αναφερόμενος και στους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης που υπέγραψαν τη συμφωνία. 

Ο Κλίτσκο, πάντως, ζήτησε συγγνώμη από το πλήθος για τη χειραψία με τον Γιανουκόβιτς, λέγοντας στο πλήθος: «Αν προσέβαλα κάποιον, τον ζητώ να με συγχωρέσει».

Ο Γιάρος, πάντως, δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε την οργή του για τη συμφωνία. «Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου», δήλωσε ο Βασίλι Στέφινιουκ, ένας 50χρονος βετεράνος του πολέμου του Αφγανιστάν από το Χάρκοβο. «Μας πρόδωσαν. Δεν είμαστε εδώ για τον Κλίτσκο ή τον Γιάτσενιουκ, είμαστε εδώ για να διώξουμε τον Γιανουκόβιτς», είπε. Ένας άλλος διαδηλωτής, ένας 35χρονος που είπε ότι ονομάζεται Βολόντιμιρ και κατάγεται από το Λβιφ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, είπε: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον Κλίτσκο και τους υπόλοιπους. Έσφιξαν το χέρι ενός γκάνγκστερ και χορεύουν με τον διάβολο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης