Guardian: Οι ταραχές στη Βενεζουέλα μπορούν να ενισχύσουν τον Μαδούρο

Guardian: Οι ταραχές στη Βενεζουέλα μπορούν να ενισχύσουν τον Μαδούρο

Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στη χώρα - Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική μνεία και στον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Guardian: Οι ταραχές στη Βενεζουέλα μπορούν να ενισχύσουν τον Μαδούρο
Tην άποψη πως οι ταραχές στη Βενεζουέλα ενδέχεται να ενισχύσουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, τη στιγμή που η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στη Βενεζουέλα, εκφράζει σε άρθρο του ο   Guardian.

«Ολοι οι πολίτες έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα πως θα συνεχιστεί η ένταση στους δρόμους», σημειώνει το δημοσίευμα  που κάνει ανασκόπηση των διαδηλώσεων υπέρ και κατά της κυβέρνησης Μαδούρο.

Παράλληλα φιλοξενεί τις απόψεις του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο αμερικανικό κολέγιο Άμχερστ και τακτικού συνεργάτη της Huffington Post,  Χαβιέρ Κοράλες, ο οποίος εκτιμά ότι τα κοινωνικά και πολιτικά αντανακλαστικά των οπαδών του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες είναι ισχυρά και προβλέπει ότι αυτό προστατεύει τον διάδοχο του αριστερού ηγέτη.  

«Οι υποστηρικτές του προέδρου Μαδούρο μοιάζουν πλέον αποφασισμένοι να προστατεύσουν την κυβέρνηση με κάθε τρόπο κι αυτό είναι ένα καλό νέο για τον πρόεδρο της χώρας», τονίζει στην Guardian ο καθηγητής. «Ολη αυτή η εκρηκτική κατάσταση περισσότερο θα συσπειρώσει παρά θα αποξενώσει τους απανταχού «τσαβιστές», λέει.

Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική μνεία στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος παραδόθηκε στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς για να οδηγηθεί ενώπιον μιας «άδικης και διεφθαρμένης Δικαιοσύνη», όπως καταγγέλλει, αρνούμενος τις κατηγορίες για υποκίνηση βίας που τον βαρύνουν. «Παραδίδομαι σε μια άδικη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη. Θέλουν να φυλακίσουν τους πολίτες που επιθυμούν μια ειρηνική, δημοκρατική αλλαγή», δήλωσε ο Λόπες καταγγέλλοντας ότι μια δικτατορική κυβέρνηση τον έχει μετατρέψει σε «αποδιοπομπαίο τράγο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης