ΔΟΕ: Καταδικάζει ενδεχόμενες ενέργειες των Pussy Riot στο Σότσι

ΔΟΕ: Καταδικάζει ενδεχόμενες ενέργειες των Pussy Riot στο Σότσι

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προειδοποιεί πως πιθανή διαμαρτυρία τους στο Ολυμπιακό Πάρκο θα ήταν ανάρμοστη κίνηση

ΔΟΕ: Καταδικάζει ενδεχόμενες ενέργειες των Pussy Riot στο Σότσι
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εκτίμησε ότι πιθανές πολιτικές ενέργειες διαμαρτυρίας του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot θα ήταν «εντελώς ανάρμοστες», αν πραγματοποιούνταν στο Ολυμπιακό Πάρκο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της από το Σότσι. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα οι Pussy Riot, οι οποίες βρίσκονται στο Σότσι, να διαδηλώσουν μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς απάντησε: «Αν το κάνουν, θα είναι εντελώς ανάρμοστο».

Δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος, η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, συνελήφθησαν την Τρίτη στο κέντρο του Σότσι και κρατήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο έρευνας για κλοπή, η οποία φέρεται να σημειώθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των δύο γυναικών. «Κατάλαβα ότι η σύλληψη δεν είχε καμία σχέση με τη διαμαρτυρία κατά των Αγώνων», πρόσθεσε ο κ. Άνταμς.

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, εξάλλου, επιβεβαίωσε ότι φρουροί συνόδευσαν την Ιταλίδα ακτιβίστρια Βλαντίμιρ Λουξούρια, η οποία διαδηλώνει στο Σότσι υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, έξω από το Ολυμπιακό Πάρκο τη Δευτέρα. Η κ. Λουξούρια, τρανσέξουαλ ηθοποιός και πρώην μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου, είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την Κυριακή και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη επειδή παρακολουθούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κρατώντας ένα πανό το οποίο έγραφε «Οι gay είναι OK» στα ρωσικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης