Με ιπτάμενα ραντάρ αναβαθμίζεται η τουρκική πολεμική αεροπορία

Με ιπτάμενα ραντάρ αναβαθμίζεται η τουρκική πολεμική αεροπορία

Τα αεροσκάφη κατασκευάστηκαν από την αμερικανική Boeing - Προβλέπεται η αγορά τριών ακόμα τέτοιων αεροπλάνων, η απόκτηση των οποίων θα κοστίσει 1,18 δισ. δολάρια στην Άγκυρα

Νέα εκπομπή αυτοκινήτου στον Alpha
Με ιπτάμενα ραντάρ αναβαθμίζεται η τουρκική πολεμική αεροπορία
Η Τουρκία αναβαθμίζει εντυπωσιακά την διαδικασία αεροπορικού της ελέγχου μετά και την πρώτη παραλαβή αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, από την αεροπορική εταιρεία Boeing.

Το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και συστημάτων ελέγχου είναι ένα αερομεταφερόμενο σύστημα ραντάρ με αποστολή να ανιχνεύει αεροσκάφη, πλοία και οχήματα σε μεγάλες αποστάσεις, και να ασκεί έλεγχο και διοίκηση επιχειρησιακού χώρου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιχειρήσεων με την καθοδήγηση των μαχητικών αεροσκάφων. Χρησιμοποιούμενο σε μεγάλο ύψος, τα ραντάρ επί του αεροσκάφους δίνει στους χειριστές τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να διακρίνουν τα εχθρικά από τα φίλια αεροσκάφη σε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων.

Κλείσιμο
Αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές πτήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια θα σταθμεύει στην 3η Κύρια Αεροπορική Βάση του Ικονίου.

Το τουρκικό πρόγραμμα αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, ύψους 1,18 δισ. ευρώ, προβλέπει την προμήθεια από την αμερικανική Boeing τεσσάρων αεροσκαφών AEW&C επί ατράκτων τύπου 737-700.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης