Ομπάμα: 50%-50% οι πιθανότητες συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά

Ομπάμα: 50%-50% οι πιθανότητες συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά

Ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σκεπτικός για την εξέλιξη των συνομιλιών - «Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε»

Ομπάμα: 50%-50% οι πιθανότητες συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά
Τον σκεπτικισμό του για την εν εξελίξει διαδικασία συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα εξέφρασε το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν θα έλεγα ότι είναι περισσότερο από 50-50 οι ελπίδες», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ για τις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον.

Κλείσιμο
«Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε» συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, εξηγώντας ότι η ενδιάμεση συμφωνία, παρέχει χώρο και χρόνο για μια μεγαλύτερου φάσματος συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν.

Ο αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε, πάντως, την ενδιάμεση συμφωνία επιδιώκοντας ταυτόχρονα να καθησυχάσει το Ισραήλ, ενώ δεσμεύτηκε να διατηρήσει όλες τις επιλογές στο τραπέζι, εντείνοντας τις κυρώσεις ή προετοιμάζοντας μια πιθανή στρατιωτική επίθεση, αν η Τεχεράνη δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία.

Η Ουάσιγκτον ανέφερε μετά τη σύνοδο της Γενεύης ότι η ενδιάμεση συμφωνία θα δώσει στη διεθνή κοινότητα χρόνο για να δει αν η Τεχεράνη λειτουργεί με σοβαρό τρόπο στον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της, παρέχοντάς της ως προσωρινό αντάλλαγμα περιορισμό των κυρώσεων που θα παράσχει ανακούφιση στην οικονομία της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης