Στο Σότσι ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Στο Σότσι ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Συνάντηση-έκπληξη Πούτιν με Γιανουκόβιτς - Συνέταξαν συνθήκη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών 

Στο Σότσι ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Συναντήθηκαν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στο χειμερινό θέρετρο Σότσι της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με στόχο την κατάρτιση συνθήκης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς πέταξε από την Κίνα, όπου βρισκόταν, σε επίσημη επίσκεψη στο Σότσι της Ρωσίας, προκειμένου να συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο άνδρες συνέταξαν συνθήκη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κλείσιμο
Από το γραφείο Τύπου του Ουκρανού προέδρου ανακοινώθηκε ότι στο Σότσι συζητήθηκε η «προετοιμασία για μια μελλοντική συνθήκη στρατηγικής συνεργασίας» Ουκρανίας - Ρωσίας, επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι καλύφθηκαν πολλά οικονομικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Ρωσία άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στην Ουκρανία για να μην υπογράψει συμφωνία εμπορικής σύνδεσης με την ΕΕ, πράγμα που πυροδότησε πολλές αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης και χιλιάδες Ουκρανοί διαδήλωναν στους δρόμους του Κιέβου κατά της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης