Κένυα: Τέσσερις Σομαλοί κατηγορούνται για την επίθεση στο εμπορικό του Ναϊρόμπι

Κένυα: Τέσσερις Σομαλοί κατηγορούνται για την επίθεση στο εμπορικό του Ναϊρόμπι

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης σχετικά με την επίθεση στο Ουέστγκεϊτ    

Λευτέρης Πανταζής: Eχω κοιμηθεί με 200 γυναίκες
Κένυα: Τέσσερις Σομαλοί κατηγορούνται για την επίθεση στο εμπορικό του Ναϊρόμπι
Kατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε τέσσερις ανθρώπους για την φερόμενη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της επίθεσης των ισλαμιστών ενόπλων στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκαν.

Οι τέσσερις ύποπτοι δήλωσαν όλοι αθώοι στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, παράνομη είσοδο στο κενυατικό έδαφος και παράνομη εξασφάλιση ταυτοτήτων.

Κλείσιμο
Το δικαστήριο έδωσε εντολή για την παραμονή τους υπό κράτηση για 7 επιπλέον ημέρες, έπειτα από σχετικό αίτημα της εισαγγελίας για παράταση, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια πιο ευρεία έρευνα για τη φονική αυτή επίθεση, η οποία στοίχισε την ζωή 67 ανθρώπων, ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 20.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι "οι κατηγορούμενοι διέπραξαν μια τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στις 21 Σεπτεμβρίου προσφέροντας την υποστήριξή τους σε μια τρομοκρατική ομάδα".

Οι Μοχάμεντ Άχμεντ Άμπντι, Λίμπαν Αμπντουλάχ, Άνταν Άνταν και Χουσέιν Χάσαν "εισήλθαν παράνομα στη χώρα και διέμειναν παράνομα σε αυτήν" και "εξασφάλισαν παράνομα ταυτότητες", σύμφωνα και πάλι με το κατηγορητήριο, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι Σομαλοί που έλαβαν παράνομα κενυατικά έγγραφα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης