Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Δημοσιογράφος καταγγέλλει την καταπάτηση της ελευθερίας του Τύπου στην Υεμένη
Αναγκάστηκε να ζει μακριά από την οικογένειά του καθώς δέχεται απειλές για τη ζωή του
Τις απειλές, τη φίμωση του Τύπου και τον φόβο που ζει καθημερινά καταγράφει δημοσιογράφος από την Υεμένη στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο 27χρονος Μοχάμεντ αλ-Ρουμπαά αναγκάστηκε να ζει μακριά από την οικογένειά του καθώς η δουλειά του, όπως δηλώνει, τους θέτει σε κίνδυνο.
Παρότι εδώ και ένα χρόνο στη χώρα υπάρχει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, αυτό δε σημαίνει ότι οι σκληροπυρηνικοί δεν εξακολουθούν να απειλούν όσους τολμούν να καταγράψουν τα γεγονότα όπως ακριβώς συμβαίνουν.
«Μου λείπουν πολύ, αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι μπήκα σε ένα επάγγελμα που θα με οδηγήσει σε μία πολύ σύντομη ζωή», είπε ο αλ-Ρουμπαά.
Μετά την άνοδο της μεταβατικής κυβέρνησης στην Υεμένη τον Φεβρουάριο του 2012, έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και ο 27χρονος, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ένας από τους 15 ρεπόρτερ που έχουν καταγγείλει ότι δέχονται καθημερινά απειλές για τη ζωή τους.
Το τηλεοπτικό στούντιο του αλ-Ρουμπαά δέχθηκε επίθεση, ο ίδιος κατά τη διάρκεια γάμου απειλήθηκε με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα, ενώ ομάδα ανδρών τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή μέχρι να χάσουν τα ίχνη του.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Freedom Foundation, που προωθεί την ελευθερία του Τύπου, κατέγραψε 260 περιπτώσεις δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα επίθεσης και απειλών, εκ των οποίων κάποιοι απήχθησαν.
Μάλιστα, στους πρώτους έξι μήνες του 2013 η οργάνωση δέχθηκε τις καταγγελίες για 144 επιθέσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου.
Ο αλ-Ρουμπαά γνωρίζει ότι ο άνδρας που τον απείλησε με μαχαίρι δε θα συλληφθεί ποτέ, καθώς οι τοπικές αρχές δεν ερευνούν καν τέτοιες περιπτώσεις και όπως καταλήγει το δημοσίευμα «οι δημοσιογράφοι της Υεμένης ξέρουν πλέον ότι οι απειλές αποτελούν μέρος της δουλειάς τους».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr