Επτά στους δέκα Αμερικανούς λένε στον Ομπάμα: Δεν έχουμε καμία δουλειά στη Συρία!

Επτά στους δέκα Αμερικανούς λένε στον Ομπάμα: Δεν έχουμε καμία δουλειά στη Συρία!

Κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία της αμερικανικής κοινής γνώμης η πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ για ανάληψη στρατιωτικής δράσης

Ισραήλ: Άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Τουρκία
Επτά στους δέκα Αμερικανούς λένε στον Ομπάμα: Δεν έχουμε καμία δουλειά στη Συρία!
Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα επιδιώκει να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο του Κογκρέσου, που θα του επιτρέψει να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, η αμερικανική κοινή γνώμη δείχνει να τάσσεται αναφανδόν εναντίον του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, οκτώ στους δέκα Αμερικανούς (82%) εκτιμούν ότι, όμτως, η χρήση χημικών στη Συρία έγινε από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Παρά την παραδοχή αυτή, ωστόσο, περισσότεροι από επτά στους δέκα δηλώνουν ότι μια επίθεση στη Συρία δεν θα είχε σημαντικά αποτελέσματα για τις ΗΠΑ, ενώ σε ανάλογα επίπεδα κινείται και το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Κλείσιμο
Μάλιστα, οι Αμερικανοί, σε ποσοστό 71%, απορρίπτουν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, εάν το Κογκρέσο δεν ανάψει το πράσινο φως στον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ένα ποσοστό 55% αντιτίθεται στα σενάρια πολέμου, ακόμα και αν ο Αμερικανός πρόεδρος λάβει την έγκριση γερουσιαστών και βουλευτών.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης