Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί για έναν θρησκευτικό πόλεμο στη Συρία

Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί για έναν θρησκευτικό πόλεμο στη Συρία

Mιλώντας κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών του «5ου Παγκόσμιου Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών», στο οποίο συμμετέχουν 1.000 εκπρόσωποι από τις 135 χώρες-μέλη της.

 Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί για έναν θρησκευτικό πόλεμο στη Συρία
Προειδοποίηση για τον κίνδυνο ενός θρησκευτικού πολέμου στη Συρία απηύθυνε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, μιλώντας σήμερα στη Βιέννη κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών του «5ου Παγκόσμιου Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών», στο οποίο συμμετέχουν 1.000 εκπρόσωποι από τις 135 χώρες-μέλη της.

Αναφέροντας πως η Συρία αποτελεί ένα ασυνήθιστο «μωσαϊκό» από φυλές, γλώσσες και θρησκείες, ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού εξέφρασε τις μεγάλες ανησυχίες του τη θρησκευτική και φυλετική διάσταση της ένοπλης βίας στη χώρα αυτή.

Εξίσου ανήσυχος δήλωσε ο Μπαν για τον πόλεμο στο Μάλι και για τη διένεξη στη Μέση Ανατολή και κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επιστρέψουν σε «ολοκληρωμένες» διαπραγματεύσεις, καθώς όπως επισήμανε, κάθε ημέρα που χάνεται οδηγεί όλο και πιο μακριά από την επιδιωκόμενη διεθνώς λύση των δύο κρατών.

Για την κρίση στο Μάλι, όπου έπειτα από την επέμβαση των ένοπλων δυνάμεων της Γαλλίας κατά των ισλαμιστών ανταρτών, συνεχίζεται ο πόλεμος στα βόρεια της χώρας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποχώρηση των «εξτρεμιστών», προειδοποιώντας συγχρόνως για περαιτέρω διενέξεις, που θα μπορούσαν να προκληθούν, όπως είπε, εξαιτίας πείνας και φτώχειας στην περιφέρεια Σαχέλ.

Νωρίτερα σήμερα, η αυστριακή Βουλή —με απόφαση που υπερψήφισαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό, καθώς και ο ακροδεξιός Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας— ενέκρινε την αποστολή αυστριακής ομάδας οκτώ στρατιωτών στο Μάλι, η οποία θα αναλάβει να παράσχει ιατρική βοήθεια και να βοηθήσει σε μια ενδεχόμενη εκκένωση περιοχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης