Επιδημία οι πλαστικές επεμβάσεις στις φτωχές Βραζιλιάνες

Επιδημία οι πλαστικές επεμβάσεις στις φτωχές Βραζιλιάνες

Προσπαθούν να πιάσουν το όνειρο plastic... fantastic με προσθετική στήθους και γλουτών

Επιδημία οι πλαστικές επεμβάσεις στις φτωχές Βραζιλιάνες
Μπορεί μέχρι πρότινος οι αισθητικές επεμβάσεις, όπως η προσθετική στήθους και γλουτών, να ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα μόνο για τις ευκατάστατες Βραζιλιάνες, όμως πλέον αποτελούν καθημερινότητα για τις γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων και ηλικιών.
 
Η 49χρονη νοσηλεύτρια Μάρσια Βαλίμ μίλησε στους Financial Times, αποκαλύπτοντας πως έχει υποβληθεί σε προσθετική γλουτών και σε δύο προσθετικές στήθους.
 
Ένας από τους λόγους που την έσπρωξαν στην απόφαση αυτή ήταν οι δεκάδες γυναίκες που έβλεπε στο Ρίο ντε Τζανέιρο με κορμιά σμιλευμένα που αναδεικνύονται μέσα από μικροσκοπικά και εφαρμοστά ρούχα.
 
Παρόλα αυτά η Βαλίμ δηλώνει ακόμα δυσαρεστημένη με το σώμα της και πρόκειται σύντομα να επισκεφθεί γιατρό ώστε να υποβληθεί ξανά σε προσθετική γλουτών.
 
«Σε λίγο θα γίνω 50 ετών και θέλω να είμαι όμορφη πριν εμφανιστώ στην παραλία. Άλλωστε στη Βραζιλία οι μεγάλοι πισινοί είναι μέρος της κουλτούρας μας», είπε.
Κλείσιμο
 
Παρόλα αυτά ο μισθός της δε θα επέτρεπε τέτοιες ακριβές επεμβάσεις, καθώς πλησιάζει μόλις τα 1.000 ευρώ, ωστόσο είναι διατεθειμένη να δανειστεί ώστε να καλύψει αυτή την…ανάγκη της. «Αν κάνω την πλαστική τότε η αυτοπεποίθησή μου θα τονωθεί», δήλωσε.
 
Η Βαλίμ δεν είναι η μοναδική Βραζιλιάνα με χαμηλές αποδοχές που προσφεύγει στον δανεισμό για να γίνει ομορφότερη και πιο θελκτική.
 
Οι προσθετικές στήθους και γλουτών παίρνουν διαστάσεις φαινομένου, σε τέτοιο βαθμό που ο «πάπας των πλαστικών επεμβάσεων», όπως αποκαλούν τον χειρουργό Ιβο Πιτανγκούι, ίδρυσε εδώ και χρόνια έναν οργανισμό όπου απευθύνονται οι γυναίκες που θέλουν να παρέμβουν στο σώμα τους πληρώνοντας ελάχιστα σε σχέση με τις άλλες κλινικές, ή ακόμα και τίποτα αν η γυναίκα που επιθυμεί να χειρουργηθεί είναι άπορη.
 
«Είναι εύκολο να κατανοηθεί γιατί οι φτωχότεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη των αισθητικών επεμβάσεων. Η πλαστική μπορεί να αλλάξει την εικόνα μας και όταν είμαστε χαρούμενοι με αυτή τότε είμαστε χαρούμενοι με όλο τον κόσμο γύρω μας», δήλωσε.
 
Δεν είναι τυχαίο που στον ιατρείο του σχηματίζονται ουρές από γυναίκες, ακόμα και άνεργες, που θέλουν να δουν θεαματική διαφορά πάνω τους. Άλλωστε η φήμη του χειρουργού είναι τόσο μεγάλη, που λέγεται ότι ανάμεσα στους ασθενείς του ήταν ο Φρανκ Σινάτρα και η Τζάκι Ωνάση, πράγμα που τον καθιστά σούπερ σταρ στη χώρα του αλλά και διεθνώς.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 905.124 επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία το 2011, η οποία έρχεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, ενώ το 33.4% των Βραζιλιάνων ανδρών ισχυρίζονται ότι σκέφτονται θετικά το ενδεχόμενο μιας επέμβασης.
 
Όπως εξηγεί η ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ρίο Μίριαμ Γκόλντενμπεργκ «το ερώτημα στη Βραζιλία δεν είναι γιατί κάνεις πλαστική, αλλά γιατί δεν κάνεις; Δεν πρόκειται για ταμπού. Το να αλλάξεις το κορμί σου δεν είναι κάτι που προκαλεί φόβο. Το αντίθετο. Είναι σύμβολο πλούτου, σεξουαλικότητας και σύγχρονου τρόπου ζωής».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης