Προσέλαβε η Amazon νεοναζί φύλακες για να ελέγχουν τους υπαλλήλους;

Προσέλαβε η Amazon νεοναζί φύλακες για να ελέγχουν τους υπαλλήλους;

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ οι φύλακες πηγαίνουν στα οικονομικά ξενοδοχεία που βρίσκουν κατάλυμα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι για να τους ελέγξουν. «Πολλοί υπάλληλοι φοβούνται», ισχυρίζεται μέλος της τηλεοπτικής παραγωγής.

Προσέλαβε η Amazon νεοναζί φύλακες για να ελέγχουν τους υπαλλήλους;
Φύλακες που συνδέονται με νεοναζιστικές οργανώσεις φέρεται πως προσέλαβε η γερμανική Amazon για να έχει υπό έλεγχο τους υπαλλήλους της. Όπως αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, υπάλληλοι της εταιρίας ασφαλείας «HESS Security» φορώντας μαύρες στολές, μπότες και με ξυρισμένα κεφάλια εργάζονται για την δημοφιλή εταιρία ηλεκτρονικών αγορών με σκοπό να διατηρούν σε τάξη τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ οι φύλακες πηγαίνουν στα οικονομικά ξενοδοχεία που βρίσκουν κατάλυμα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι για να τους ελέγξουν. «Πολλοί υπάλληλοι φοβούνται», ισχυρίζεται μέλος της τηλεοπτικής παραγωγής.

Φωτογραφικό υλικό που μεταδόθηκε δείχνει ότι οι άνδρες της εταιρίας ασφάλειας ψάχνουν τις κρεβατοκάμαρες και τις κουζίνες του προσωπικού. «Μας λένε ότι είναι αστυνομικοί», λέει μια Ισπανόφωνη γυναίκα.

Μια άλλη γυναίκα με το όνομα Μαρία, υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε από το διαμέρισμα που μοιραζόταν με άλλους πέντε υπαλλήλους της εταιρίας επειδή είχε κρεμάσει τα ρούχα της να στεγνώσουν στα καλοριφέρ.

Η Σιλβίνα, μια από τις εργαζόμενες δηλώνει «η δουλειά είναι μια μηχανή κι εμείς είμαστε μόνο ένα μικρό τμήμα της μηχανής αυτής».

Όπως αναφέρει η Independent, οι φύλακες φορούν ρούχα της εταιρίας Thor Steinar, μια μάρκα που αποτελεί συνώνυμο με την ακροδεξιά της Γερμανίας. Μάλιστα η Bundesliga έχει απαγορεύσει την χρήση των ρούχων αυτών καθώς συνδέεται με νεοναζιστικές οργανώσεις. Η ίδια η Amazon σταμάτησε να πουλάει τα ρούχα της εταιρίας για τους ίδιους λόγους το 2009.
Κλείσιμο

Το ARD άφησε υπόνοιες ότι η επωνυμία «HESS Security» αναφέρεται στον Ρούντολφ Ες τον στενό συνεργάτη του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ ο διευθυντής της εταιρίας ασφάλειας λέγεται πως συνδέεται με οργανωμένους χούλιγκανς και νεοναζιστές οι οποίοι είναι γνωστοί στην αστυνομία.

Μάλιστα όπως δηλώνουν οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, όταν οι άνδρες της «HESS Security» διαπίστωσαν πως οι συντελεστές κρατούσαν κάμερες, τους συνέλαβαν απαιτώντας να τους παραδώσουν το φιλμ. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, τότε οι άνδρες τους κράτησαν για μια ώρα πριν φτάσει η αστυνομία που τους άφησε ελεύθερους.

Η Amazon που διατηρεί 7.700 υπαλλήλους σε επτά διαφορετικά παραρτήματα σε όλη την Γερμανία, δέχθηκε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ενώ η επίσημη σελίδα της στο Facebook κατακλύστηκε από σχόλια οργισμένων χρηστών.

Από την πλευρά της η εταιρία υποστηρίζει ότι δεν προσέλαβε την «HESS Security» και μέσω εκπροσώπου δεσμεύθηκαν πως θα ερευνήσουν την υπόθεση. «Δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις και τον εκφοβισμό», έγραψε σε επιστολή η εκπρόσωπος.

Πάντως αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η Amazon βρίσκεται στο κέντρο αρνητικής κριτικής, καθώς ανάλογες συνθήκες εργασίας επικρατούν και σε παραρτήματα της Μεγάλης Βρετανίας. Η επιμονή των υπευθύνων να ελέγχουν τους υπαλλήλους για κλοπές, αποτελεί πλέον μια δυσάρεστη καθημερινότητα, κάτι που είχαν αναδείξει σε ρεπορτάζ τους και οι Financial Times πριν λίγες ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης