Η βρώμικη αγάπη των Γερμανών για τα ζώα

Η βρώμικη αγάπη των Γερμανών για τα ζώα

Το «πήδα, Αζόρ» είναι μια προτροπή που στα γερμανικά φαίνεται ότι έχει μια σημασία πολύ πιο πονηρή από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο. Το γερμανικό κράτος προσπαθεί να βάλει φραγμούς στην σεξουαλική κακοποίηση των ζώων με μια πιο αυστηρή νομοθεσία. Οι κτηνοβάτες, όμως, όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά και απειλούν με κινητοποιήσεις.

Η βρώμικη αγάπη των Γερμανών για τα ζώα
Εάν στο νομοθετικό έργο του γερμανικού κοινοβουλίου μπορούσαν να έχουν λόγο η Τσιτσιολίνα και η Μεγάλη Αικατερίνη, είναι βέβαιο ότι η απαγόρευση της κτηνοβασίας που τίθεται προς ψήφιση αυτές τις ημέρες θα αντιμετώπιζε τη σθεναρή τους αντίδραση. Διότι, τόσο η Ιταλίδα πορνοστάρ όσο και η αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών έβρισκαν εξαιρετικά του γούστου τους τη συνεύρεση με επιβήτορες ίππους. Οι δύο κυρίες θα συμμερίζονταν απόλυτα τους λεγόμενους Γερμανούς «ζωόφιλους», όλους εκείνους που εξεγείρονται στην ιδέα ότι το κράτος θα μπει ανάμεσα σε αυτούς και το τετράποδο αντικείμενο του πόθου τους. «Είμαστε περισσότεροι από 100.000 σε όλη τη Γερμανία» διακηρύσσει ο Μίχελ Κίοκ, μιλώντας εκ μέρους των κτηνοβατών της χώρας του, οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί, μάλιστα, σε ένωση, την ZETA (Zoophiles Engagement für Toleranz und Aufklärung, δηλαδή «Ζωοφιλικός Σύνδεσμος για την Ανοχή και τη Διαφώτιση»). Ο Κίοκ επικαλείται μια έρευνα για τις σεξουαλικές συνήθειες που διενεργήθηκε κατά τη δεκαετία του '40, σύμφωνα με την οποίαν ένα ποσοστό 5-8% των ανδρών και 3-5% των γυναικών είχαν κάποιου είδους σεξουαλική επαφή με ζώα. «Εάν λάβουμε υπόψη αυτό το στοιχείο, τότε οι "ζωόφιλοι" στη Γερμανία θα έπρεπε να φτάνουμε τους 1.600.000. Όμως, αυτό το θεωρώ υπερβολικό» διευκρίνισε ο χερ Κίοκ.

Εάν η νέα νομοθεσία για την κτηνοβασία υιοθετηθεί από το γερμανικό κράτος, στο εξής όποιος συλλαμβάνεται να επιδίδεται σε σεξουαλικές περιπτύξεις με ζώα θα τιμωρείται με πρόστιμο 25.000 ευρώ. Ο Κίοκ δηλώνει έτοιμος να ενεργοποιήσει τους υπόλοιπους κτηνοβάτες και όλοι μαζί να προσβάλουν τη νομιμότητα των νέων αντι-κτηνοβατικών διατάξεων. «Διάφοροι προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ότι εμείς κακοποιούμε τα ζώα. Το να κάνεις σεξ με κάποιο ζώο δεν είναι ταπεινωτικό για εκείνο -εξάλλου εάν δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, το δείχνει».

Σεξο-φάρμες ζώων
Το ζήτημα που ανέκυψε γύρω από τη νομιμότητα της κτηνοβασίας είναι σχεδόν αδιανόητα αποτρόπαιο, ταυτόχρονα όμως επιτρέπει στον υπόλοιπο κόσμο να ρίξει μια ματιά στη διαστροφή που ελλοχεύει κάτω από την πολιτισμένη και καθωσπρέπει επιδερμίδα της γερμανικής κοινωνίας. Ο Μίχελ Κίοκ δεν έχει καμία αναστολή στη δημόσια έκθεση των προτιμήσεών του -και, από ό,τι λέει, δεν είναι ο μόνος Γερμανός που ανησυχεί ότι ο καινούργιος, πιο αυστηρός νόμος θα θέσει σε κίνδυνο την ερωτική του ζωή: Ο Κίοκ συνευρίσκεται τακτικά με την μόνιμη και πιστή του σύντροφο, την Κέσι, το οκτώ ετών δαλματικό σκυλί με το οποίο μοιράζεται το κρεβάτι του. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το να τεθούν εκτός νόμου οι σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ανθρώπων και «συναινούντων» ζώων είναι κάτι άδικο και υποκριτικό, εφόσον το κράτος «δεν δείχνει ανάλογη ευαισθησία πχ στον ευνουχισμό χωρίς νάρκωση των χοιριδίων, μια πρακτική που εφαρμόζεται ευρύτατα στη βιομηχανία κρεάτων. Επίσης, στη βιομηχανική κτηνοτροφία, τα ζώα κακοποιούνται σεξουαλικά. Για παράδειγμα, στους αγριόχοιρους εφαρμόζεται ένα "κλύσμα" με ογκώδη ηλεκτρόδια προκειμένου να εκσπερματίζουν κατά παραγγελία». Και επειδή ο Κίοκ δεν έχει κανένα έλεος για όσους ακούγοντας τα επιχειρήματά τους νιώθουν αηδία, υπενθυμίζει ότι «η κτηνοβασία συνιστά παράνομη πρακτική στη Γαλλία, την Ελβετία, καθώς και στην παραδοσιακά ανοικτή σε προωθημένες αντιλήψεις Ολλανδία. Εξακολουθεί όμως να είναι νόμιμη στη Δανία».
Εξαιτίας του θορύβου που προκλήθηκε γύρω από τον εκσυγχρονισμό της γερμανικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την κακοποίηση των ζώων, ακούστηκε επίσης ότι οι Γερμανοί "ζωόφιλοι", δεν αναζητούν απλώς κατά μόνας τις κτηνοβατικές τους απολαύσεις, αλλά επισκέπτονται φάρμες και ζωο-μπορντέλα, όπου εκδίδονται διάφορες τετράποδες πόρνες. Καθώς όμως αυτό δεν είναι μόνο ανήκουστο αλλά και παράνομο ακόμη και υπό την ισχύουσα γερμανική νομοθεσία, όλα γίνονται κρυφά και συνωμοτικά. Επισήμως δεν υπάρχει καμία φάρμα και κανένα μπορντέλο ζώων προς σεξουαλική εκμετάλλευση, ανεπίσημα όμως η περιήγηση σε διάφορα forum δείχνει ότι οι Γερμανοί κτηνοβάτες ψάχνονται και προσπαθούν να αλληλο-ενημερωθούν με υπονοούμενα και συνθηματικά. Κάποιοι από αυτούς, δε, παραπέμπουν σε ερωτικές φάρμες και ζωολογικούς κήπους που υποτίθεται ότι λειτουργούν εκτός Γερμανίας, πχ στην προχωρημένη Δανία ή ακόμη και τις ΗΠΑ.   

Κλείσιμο
Τα ακραία γούστα των Γερμανών
Η πορνογραφία που κινείται στα ακραία όρια της διαστροφής, δεν θα μπορούσε να αφήσει ήσυχο το ζωικό βασίλειο. Μολονότι εκτός νόμου, οι πορνο-ταινίες με πρωταγωνιστές κατοικίδια όπως γάτες, σκύλους, κουνέλια ή πιο μεγαλόσωμα είδη όπως άλογα, διακινούνται ευρύτατα στις υπόγειες διαδρομές του διαδικτύου. Τα βογγητά και οι κραυγές είναι, βέβαια, μια διεθνής γλώσσα, έστω και έτσι όμως η γερμανική υπογραφή στις εν λόγω παραγωγές συναντάται υπερβολικά συχνά για να είναι συμπτωματική. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να βουτήξει στο βόρβορο της κτηνοβασίας για να γνωρίζει την τάση των Γερμανών προς ό,τι πιο σιχαμερό και ποταπό μπορεί να ικανοποιήσει μια διαταραγμένη ανθρώπινη φύση: Όσοι ανατέμνουν το φαινόμενο της πορνογραφίας, γνωρίζουν ότι μια γερμανική «τσόντα», ακόμη και εάν προορίζεται για μαζική -τηρουμένων των αναλογιών- κατανάλωση, δεν μπορεί να θεωρείται πλήρης εάν δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον μια πραγματικά βρώμικη, κοπροφιλική σκηνή. Είναι σαφές ότι οι Βορειοευρωπαίοι γενικώς και ιδιαίτερα οι Γερμανοί, νιώθουν μια ακατανίκητη έλξη για τις ηδονές που, κατά τον κοινό νου, δεν είναι μόνο απεχθείς αλλά και τελείως απαξιωτικές για το ανθρώπινο είδος. Επομένως, το να αντιδρούν οι Γερμανοί κτηνοβάτες στην απαγόρευση της ειδεχθούς πρακτικής τους, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κάτι αναμενόμενο.

Παρ’ όλ' αυτά, το ΘΕΜΑ επικοινώνησε με μια Γερμανίδα ζωόφιλη, η οποία συνεισέφερε τη δική της διάσταση στο ζήτημα. Η κα Ρεγγίνα Σμιντ τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, βρίσκεται όμως σε επαφή με θιασώτες του φιλοζωικού κινήματος σε όλο τον κόσμο. Κατά την άποψή της «η κτηνοβασία θα έπρεπε να θεωρείται ένα αδίκημα εξίσου βαρύ με την παιδεραστία. Οι Γερμανοί δεν έχουν καμία παράδοση συμπάθειας ή ανοχής στους κτηνοβάτες, δεν υπάρχουν ζωο-μπορντέλα και σίγουρα όσοι επιδίδονται σε αυτή τη διαστροφή δεν είναι τόσοι πολλοί όσοι αναφέρονται στην ειδησεογραφία. Επιπλέον, θα πρέπει να τονιστεί ότι στη Γερμανία η προστασία των ζώων είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα του ομοσπονδιακού κράτους, κάτι που, από όσα μπορώ να γνωρίζω, ισχύει σε πολύ λίγες χώρες του κόσμου».

Ένα περίεργο νομικό λάθος
Όπως λέει στο ΘΕΜΑ ο κος Μάνθος Αρμπελιάς, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, «αυτό που ίσχυε, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στη Δανία ή τη Σουηδία, είναι ότι οι νόμοι που προστάτευαν τα ζώα από κτηνοβασία καταργήθηκαν πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από άλλους, οι οποίοι δεν περιελάμβαναν τη ρητή απαγόρευση της κτηνοβασίας». Ο κος Αρμπελιάς διευκρινίζει επίσης ότι «στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο 4039 του 2012, η κτηνοβασία θεωρείται κακοποίηση ζώου. Η πράξη επισύρει ποινή έως 5ετη φυλάκιση και πρόστιμο έως 15.000 ευρώ για τον παραβάτη».
Από ό,τι φάνηκε τις τελευταίες ημέρες, η γερμανική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να λάβει πιο αυστηρά μέτρα εναντίον των αυτοαποκαλούμενων «ζωόφιλων», προσπαθώντας να αποκαταστήσει ένα νομικό σφάλμα: Το 1969, υπό το γενικότερο πνεύμα της εποχής που προωθούσε τη σεξουαλική απελευθέρωση, διαγράφηκε από το γερμανικό σύνταγμα η αναχρονιστική διάταξη που έθετε εκτός νόμου την ομοφυλοφιλία. Όμως, μαζί με αυτήν, αφαιρέθηκε «εσφαλμένα» και η αντίστοιχη για την κτηνοβασία. Με άλλα λόγια, «ξέφυγε» από την προσοχή του γερμανικού κοινοβουλίου, των ελεκτικών μηχανισμών κ.λπ. το νομικό κενό που επέτρεπε κατ' ουσία την ανοχή στην κτηνοβασία. Θα πρέπει να πιστέψουμε, άραγε, αυτή την εκδοχή ή μήπως να υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί που κοιτάζουν λάγνα το τετράποδό τους πολλαπλασιάζονται τόσο ώστε να ωθήσουν την κυβέρνηση σε λήψη μέτρων;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης