Χαμάς: «Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά»...

Χαμάς: «Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά»...

«Η Δύση μεροληπτεί και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αμυνθούμε», λέει κορυφαίο στέλεχος της Παλαιστινιακής οργάνωσης - Προσπάθειες να συμφωνηθεί εκεχειρία μεταξύ Ισραηλινών και Χαμάς καταβάλλει η διεθνής κοινότητα....

Χαμάς: «Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά»...
Αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις για επίτευξη εκεχειρίας στην Γάζα την ώρα που ο αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μουσά Αμπουμαρζούκ, διαμηνύει: «Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά».

Απαντώντας στις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν ότι για την εντεινόμενη κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ευθύνονται οι πύραυλοι που εξαπέλυσε εναντίον του Τελ Αβίβ η Χαμάς, ο Αμπουμαρζούκ  δηλώνει σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian: «Η Δύση μεροληπτεί και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αμυνθούμε. Aν οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν ελέγξει τα γεγονότα, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις».
 
Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν μεταβαίνει στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι. Οι δύο άνδρες θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για μία ειρηνευτική οδό.  Την ίδια ώρα, τα ισραηλινά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ήδη μία ισραηλινή αποστολή βρίσκεται στην Αίγυπτο όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Τζιούλιο Τέρζι, επικαλούμενος συζητήσεις του με αξιωματούχους στο Ισραήλ, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες την πεποίθηση πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μέσα στις επόμενες ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης